– Dette er en storm i et vannglass

– Om tre-fire dager kan hele saken om Giske og TV2-salget være glemt, sier omdømmeekspert. Han mener det ikke kommer til å skade Trond Giskes fremtid som toppolitiker.

Trond Giske og Trond Blindheim

Omdømmeekspert Trond Blindheim tror ikke saken får noe særlig å si for Trond Giskes politiske fremtid.

Foto: Scanpipx

Fredag haglet kritikken mot næringsministeren etter håndteringen av TV 2-salget og sms-konktakten med Telenors styreleder Harald Norvik.

Flere opposisjonspolitikere sa fredag kveld at Trond Giske (Ap) har hatt en svart dag etter at han offentliggjorde tekstmeldingene som ble sendt til Telenors styreleder Harald Norvik i forkant av inngåelsen av avtalen salg av TV2-aksjer fra Telenor til danske Egmont. De mener blant annet næringsministeren har undergravet statsminister Jens Stoltenbergs tillit.

Harald Norvik sa tidligere på dagen at han følte seg utsatt for utilbørlig press fra Trond Giske, mens Giske på sin side mener kommunikasjonen Norvik har vært innenfor rammene som Næringsdepartementet har.

Han innrømmet likevel på en pressekonferanse fredag kveld at det ikke er optimalt å drive næringspolitikk per sms.

LES: Offentliggjør sms-ene til Norvik

Omdømmeekspert og rektor på Markedshøyskolen Trond Blindheim tror ikke saken vil huskes lenge eller få noen følger for næringsministeren.

Trond Giske

Saken vil ikke få store konsekvenser for Trond Giske, mener omdømmeekspert Trond Blindheim.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Saken vil raskt være glemt

– Jeg tror Giskes posisjon i Arbeiderpartiet vil være som den alltid ha vært, sier Blindheim til NRK.no.

Han tror denne saken raskt vil være glemt, både blant folk flest og i media, og at den ikke betyr noe særlig for Trond Giskes politiske fremtid.

– Akkurat nå er det veldig fokus på denne saken. Men allerede i morgen kan det skje noe stort i nyhetsbildet, og da vris all oppmerksomhet over på det, slik at om to-tre dager kan alt være glemt, sier Blindheim.

Han mener Giske ganske enkelt har gitt uttrykk for en politisk mening som han har, og at det ikke vipper han av tronen som mulig arvtager helt i toppen av Arbeidepartiet og norsk politikk.

Trond Blindheim

Rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen tror en annen sak raskt dytter Giske og TV2-saken nedover og inn glemmeboken.

Foto: Mh.no

– Fortsatt i Ap-toppen

– Giske spiller helt i toppen av eliteserien i norsk politikk. Han er kanskje en av de få Ap-politikerne som noen ganger tør å utfordre Jens Stoltenberg. Og det at han står for et annet syn enn statsministeren, ja det skulle bare mangle. De er jo et demokrati og Arbeiderpartiet har alltid rommet mye. Det må være plass til en Trond Giske også, sier Blindheim.

Han sier Giske representerer venstresiden i partiet som vil at TV2 skal være i norske eierhender.

– Det er verken oppsiktsvekkende eller overraskende at en sosialdemokratisk næringsminister mener det. Alle vet at Giske liker å innta en maktposisjon og er litt logrende for makteliten og en som liker å bruse litt med fjerne. Men det skjer jo mye verre ting som skjer i politikken nedover i Europa, sier Blindheim.

Statsminister Jens Stoltenberg gjentok flere ganger i løpet av fredagen at han fortsatt har full tillit til Trond Giske. Men han ville ikke si noe om hva han mener om Giskes håndtering av saken.

LES: – En svart dag har blitt svartere for Giske

LES: – Må vurdere Giskes stilling

– En fillesak

Omdømmeeksperten mener det som har skjedd denne uken er blåst ut av proporsjoner, og at det ikke egentlig er en stor sak.

– Dette er en liten filleting, det er storm i et vannglass. Det handler om at en bedrift har solgt en annen bedrift for 2,1 milliarder kroner. Det er peanøtter i norsk sammenheng, Grunnen til at dette blåses opp akkurat nå er at det ikke er så mye annet som skjer, sier Blindheim.

– Giske har jo ikke lagt seg inn i selve handelen. Han har gitt uttrykk for meningen sin, og så har han vært litt eplekjekk mot styreformannen i Telenor, sier han, og legger til at dette er noe folk raskt tilgir ham for.

Han mener saker der politikere for eksempel sniker seg unna skatt er noe helt annet enn å gi uttrykk for en politisk mening, og at det i langt større grad ødelegger en politikers omdømme.

– Jeg vil tro at dette er veldig situasjonsbetinget. Om man hadde gjort en meningsmåling akkurat nå, hadde det kanskje vært negative utslag for Trond Giske sin del. Men det er forbigående, og det stikker ikke særlig dypt, sier Trond Blindheim.

LES OGSÅ: Telenor: Vi ble utsatt for press som går utover det rimelige fra Giske

SISTE NYTT

Siste meldinger