Hopp til innhold

Ny pågripelse i Hagen-saken

En mann i 30-årene er pågrepet i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Han er siktet for drap eller medvirkning til dette.

Politiet etterforsker boligen til Tom Hagen

Politiet har gjort nye undersøkelser i huset til Tom og Anne-Elisabeth Hagen etter pågripelsen av Tom Hagen.

Foto: Cicilie Sigrid Andersen / NRK

Mannen ble pågrepet og siktet torsdag kveld. Han er i 30-årene og bosatt på Romerike, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding fredag morgen.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette.

«Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og politiet er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse,» skriver politiet.

Hagens forsvarer har tidligere trukket frem manglende digital kompetanse som et argument for at han ikke kan ha stått bak løsepengekravene i kryptovaluta.

Ifølge VG ble mannen pågrepet i Oslo mens sivile politifolk gjorde undersøkelser på en konkret adresse på Østlandet. NRK får opplyst at pågripelsen foregikk stille og rolig.

Fremskyndet pågripelse

Lagmannsretten slo torsdag fast at politiets bevisgrunnlag mot Tom Hagen ikke er godt nok, og at 70-åringen må løslates fra varetekt. Saken ble behandlet i Høyesterett, og fredag ettermiddag ble Hagen løslatt.

– Vi kan bekrefte at pågripelsen er fremskyndet på bakgrunn av lagmannsrettens kjennelse. Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica.

Mannen som nå er pågrepet nekter straffskyld, forteller advokat Dag Svensson til NRK. Han ønsker ikke kommentere hvordan pågripelsen foregikk eller hva som er mannens relasjon til Hagen.

Advokat Dag Svensson

Advokat Dag Svensson representerer den siktede mannen i 30-årene.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Har han vært i avhør i saken tidligere?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Svensson. Forsvareren sier til NRK at han skal møte klienten sin i løpet av fredag og lørdag.

– Han opplever anklagene som absurde, sier Svensson.

Etter det NRK kjenner til er mannen ikke straffedømt tidligere.

Tom Hagen og Anne-Elisabeth Hagen

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018. Ektemannen Tom Hagen er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Han nekter straffskyld.

Foto: Privat/Scanpix

Støttes av familien

Tom Hagen ble pågrepet i bilen sin på åpen gate 28. april og siktet for drap eller medvirkning til drap. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Hagens familie fortalte til TV 2 torsdag kveld at de er overbevist om at han er uskyldig. Søsknene sier også at de lever i troen på at Anne-Elisabeth Hagen er i live.

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, har kalt politiets bevisgrunnlag «spinkelt» og «tynt».

– Han sa at han ikke var veldig bekymret for hvordan saken mot ham kommer til å ende. «Jeg er uskyldig, så politiet kommer ikke til å finne noen bevis mot meg. Men hva skjer når de finner ut at jeg er uskyldig. Betyr det at politiet har brukt så mye tid på meg, at de ikke er i stand til å oppklare saken, og finne Anne-Elisabeth?», sa Hagen ifølge Holden onsdag kveld.

Tidslinje over Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen (68) fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. Hagen er gift med investoren og milliardæren Tom Hagen (70). 28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet av politiet.

AKTUELT NÅ