Hopp til innhold

Fortvilet samboer prøvde å ringe drapssiktet mann etter at Tina forsvant

I et forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd med den savnede kjæresten, ringte samboeren til Tina Jørgensen en av mennene som 15 år senere ble siktet for drapet. Men mannen tok ikke telefonen.

Dykkere leter etter Tina Jørgensen

Dykkere leter etter spor etter Tina Jørgensen ved Bybrua i Stavanger, november 2000. Kort tid etter ble hun funnet i en kum ved Bore kirke i Klepp kommune.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Politiet rykket i går ut mot VGs opplysninger om at en lapp som ble funnet i Tina Jørgensens leilighet, var skrevet av Tina selv.

På lappen skal det ha vært navn og nummer til flere personer, deriblant minst en av mennene som i dag er siktet for drapet på Jørgensen.

Tirsdag sa etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt at opplysningene på den omtalte lappen var skrevet ned av Tinas samboer i den perioden han lette etter 20-åringen.

Tok ikke telefonen

Etter det NRK forstår inneholdt lappen navnet til en av de to siktede 36-åringene som ble pågrepet som nummer én og tre i saken. Politiet mener det er disse to som kan ha fulgt Tina på veien hjem mot leiligheten drapsnatten.

Lappen skal også ha inneholdt navnene til flere andre samboeren hadde blitt kontaktet av – eller som han hadde til hensikt å kontakte – i søket etter Tina.

I et desperat forsøk på å finne ut hva som kunne ha skjedd med kjæresten etter at hun forsvant, skal samboeren, Trond Flaa også ha ringt nummeret som tilhører en av mennene som i dag er siktet, uten å få kontakt.

Dette bekrefter Flaas tidligere forsvarer, Atle Helljesen, overfor NRK.

– Lappen inneholdt navn min klint ringte i forbindelse med at Tina forsvant. Han skal også ha ringt dette nummeret, uten å få svar, sier Helljesen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

NB!! ADVOKATEN ØNSKER IKKE BRUK!! Trond Flaa og advokaten

Trond Flaa og Atle Helljesen avbildet i 2003, i forbindelse med at siktelsen mot Flaa ble frafalt.

Foto: Christensen, Pål / NTB scanpix

Renvasket

Flaa har tidligere vært siktet i saken, men fikk senere utbetalt nærmere 200.000 kroner i erstatning og oppreisning da siktelsen ble frafalt.

Helljesen, som nå har bedt om å bli oppnevnt som Flaas bistandsadvokat, har flere ganger bedt om at politiet i Rogaland ber om unnskyldning for det han mener var ensidig etterforskning mot sin klient. Flaa har også fått støtte av Tinas mor.

Politiet i Rogaland har selv varslet at det vil bli gjennomført en ekstern evaluering av den første etterforskningen etter Tina-drapet.

Tina Jørgensen

Tina Jørgensen skal ha blitt drept under Bybrua i Stavanger. Her er krimteknikere i arbeid på stedet i 2000.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

– Ikke grunnlag for å rette mistanke dit

Politiet opplyste tirsdag at de har vært kjent med den aktuelle lappen siden 2000. Likevel ble ikke ble ikke personen på lappen avhørt etter at Tina ble funnet død.

Det er tidligere kjent at Jørgensen tilbrakte flere somre i Lyngdal, og at hun derfor kjente flere av dem som i dag er siktet. Også samboeren skal ha vært med på flere av disse turene.

– Politiet har hele tiden vært klar over at Tina hadde tilbrakt sommerferier i Lyngdal. Det gav likevel ikke grunnlag for å rette mistanken dit. Vi hadde ingen konkrete opplysninger om at personer fra dette miljøet hadde vært i Stavanger på det tidspunktet Tina forsvant. Vi hadde heller ingen opplysninger som tydet på at Tina skulle ha vært i konflikt med noen i Lyngdal, sa etterforskningsleder Dahl i tirsdagens pressemelding.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra etterforskningsleder Dahl onsdag.

Odd Rune Tostrup forsvarer 36-åringen som først ble pågrepet. Thomas Randby forsvarer 36-åringen som ble pågrepet som nummer tre. Ingen av de to ønsker å kommentere NRKs opplysninger torsdag.

Krimtekniker med sekk som ble funnet ved Tina Jørgensen

Tina Jørgensen ble funnet med denne sekken i en kum ved Bore kirke i Klepp kommune, rundt én måned etter at hun forsvant.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

AKTUELT NÅ