Ønsker å holde Tina-siktet (36) fengsla

Politiet ønsker å forlenge fengslinga med to uker, for 36-åringen fra Lyngdal som skal ha blitt utpekt som en av mennene bak drapet på Tina Jørgensen. Retten skal nå vurdere om alle de sikta skal fengsles med full isolasjon de neste to ukene.

Bjørn Kåre Dahl og Herdis Traa

Politiadvokat Herdis Traa (til høyre) ber om forlenga varetektsfengsling for siktet 36-åring.

Foto: Erik Waage / NRK

– Politiet har begjært to uker forlengelse av isolasjon på alle fire siktede. I tillegg har politiet begjært ytterligere to uker i varetekt for pågrepet nummer tre, heter det i en pressemelding fra politiet.

Spørsmålet om videre varetekt blir avgjort av Stavanger tingrett på fredag.

Pekt ut som en av mennene bak drapet

Thomas Randby

Thomas Randby representerer den 36 år gamle siktede fra Lyngdal.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Mannen, som ble pågrepet i Lyngdal klokka 17.55 torsdag kveld, skal i avhør ha blitt pekt ut som en av dem som var til stede under Bybrua i Stavanger da Tina Jørgensen (20) ble drept.

Tidligere i dag ble det kjent at politiet ba om forlenga isolasjon for de tre andre sikta i saken.

Politiet ønsker å hindre at de siktede kommuniserer med hverandre, eller andre som kan ødelegge bevis i den omfattende etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen.

Dårlig helsetilstand

Den 36 år gamle mannen fra Lyngdal var dårlig også under fengslingsmøtet for snaue to uker siden. Han var den tredje som ble pågrepet i Tina-saken, torsdag 17. september.

Mannens forsvarer Thomas Randby uttalte i går at 36-åringens helsetilstand har blitt dårligere som følge av varetektsfengslingen.

Politiet ba i første runde om fire uker varetekt for alle de fire siktede. Dette fikk politiet gjennomslag for når det gjaldt tre av de siktede, men ikke Randbys klient.

36-åringen ble varetektsfengslet i to uker på grunn av sykdom. Begge ukene i full isolasjon, med brev – og besøksforbud.

Tina Jørgensen

Under bybrua i Stavanger skal politiet ha funnet et hull etter en stein som de mente var fjernet fra området. Opplysninger tyder på at en stein kan ha vært drapsvåpenet.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Har anka fengslingen

Den 38 år gamle mannen, som ble pågrepet som nummer fire, har anket kjennelsen om varetektsfengsling.

Anken er til behandling i Gulating lagmannsrett.

– Politiet har per nå ikke mottatt kjennelsen, og har fått signaler på at denne sannsynligvis ikke kommer før i løpet av morgendagen, heter det i pressemeldingen fra politiet.