Hopp til innhold

Abid Raja fikk hatmeldinger fra Mohyeldeen Mohammad

Kalte stortingspolitikeren et ikke-troende svin. Den kjente islamisten bekrefter at det var han som sendte meldingene.

Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja

SMS-ene til Abid Raja ble sendt fra Mohammads telefonnummer.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Da Venstre-politikeren landet i Canada i helgen ventet tre ubehagelige meldinger på mobiltelefonen hans.

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam (helvete, journ.anm.) din uppdratte murtad kafir (ikke-troende, journ.anm.) hund» står det i en av meldingene.

Abid Raja (V)

Abid Raja vurderer å anmelde hat-SMS-ene han fikk i helga.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har sagt tidligere om disse SMSene at vi politikere ikke er laget av stein. Men da tenkte jeg at dette kom fra en «vanlig» sint muslim. At dette kommer fra et etablert ekstremistmiljø i Norge, gjør at jeg grøsser, skriver Raja i en tekstmelding til NRK.

Kommenterte burka og nikab

SMS til Raja

SMS-ene Abid Raja fikk i helgen.

Foto: Privat

Meldingene ble sendt etter at Raja i VG sa at han er imot et forbud mot burka og nikab, selv om han «har kjent på en følelse av vemmelse» når han ser kvinner iført plaggene.

«Må Allah gi deg uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og ynkelig liv før døden» står det i en annen melding Raja har fått fra Mohammad.

Mohammad ble kjent da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. Han var talsmann for gruppen «De frivillige».

I 2012 reiste han til Syria, som en av de første fra det norske islamistmiljøet. I år har han ifølge flere kilder hatt en slags rådgiverrolle for gruppen Profetens Ummah, som Ubaydullah Hussain var talsmann for. Hussain er nå tiltalt for rekruttering til ekstremistgruppen IS i Syria.

Vurderer anmeldelse

Raja sier han vurderer å politianmelde forholdet etter at NRK har fortalt ham at meldingene stammer fra mobilnummeret Mohyeldeen bruker.

– Om det stemmer at det er han eller andre i miljøet hans, er det sikkert flere personer de truer, sjikanerer og skjeller ut. Da vil jeg vurdere å anmelde, også av hensyn til andre, sier Raja.

NRK vet om at også andre personer har fått lignende henvendelser fra Mohammad den siste tiden.

Bekrefter meldinger

NRK forsøkte søndag kveld å ringe telefonnummeret som SMSene er sendt fra. Da påsto mannen som svarte at han verken snakket norsk eller engelsk, og at han ikke var Mohyeldeen Mohmammad. Dette til tross for at NRK vet at det er han som bruker telefonnummeret, og at det har tilhørt ham i minst seks år.

Etter at saken ble publisert har imidlertid Mohammad tatt kontakt og bekreftet at han står bak meldingene. Han skriver at han ikke er, og aldri har vært, medlem av Profetens Ummah.

Mohammads advokat John Christian Elden sier til NRK at han ikke kjenner til tekstmeldingene.

Politiets sikkerhetstjeneste har så langt ikke foretatt seg noe i forbindelse med hat-SMS-ene.

AKTUELT NÅ