Hopp til innhold

– Ulykkesflyet gikk i oppløsning i lufta

Russiske luftfartsmyndigheter opplyser at flyet som styrtet med 224 mennesker om bord på Sinaihalvøya, gikk i oppløsning mens det fortsatt var i lufta.

En barnesko ved krasjstedet til det russiske flyet som krasjet på Sinaihalvøya.
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

– Flykroppen brøt opp mens det var i lufta og bitene ble spredt over et stort område, men det er for tidlig å konkludere, opplyser Viktor Sorotsjenko, lederen for luftfartsmyndighetene.

Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sissi sier at undersøkelsene av årsaken til lørdagens flyulykke vil ta lang tid.

– Dette er en komplisert sak og det krever avansert teknologi og en bred etterforskning som kan ta måneder, sa han under en tale.

Laster Twitter-innhold

Mange fortsatt savnet

Søket etter omkomne pågår for fullt, men 61 personer er fortsatt ikke gjort rede for etter en av de verste flykatastrofene i moderne tid. 163 mennesker er til nå funnet omkommet. Det yngste offeret for ulykken er antatt å være ti måneder gammel baby. Levninger fra en tre år gammel jente ble funnet hele åtte kilometer fra flyvraket.

Ifølge egyptiske tjenestemenn har letingen blitt utvidet til en radius på 15 kilometer fra nedslaget hvor mesteparten av flyvraket er lokalisert, melder BBC News.

EGYPT-CRASH/ The remains of a Russian airliner are inspected by military investigators at the crash site at the al-Hasanah area in El Arish city, north Egypt

Russiske og franske etterforskere har sluttet seg til den egyptisk-ledede etterforskningen, sammen med eksperter fra Airbus.

Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Setter alle Airbus-fly på bakken

Nyhetsbyrået Interfax og flere andre medier melder søndag at det russiske flyselskapet nå må sette alle sine Airbus A321-fly på bakken.

En representant for selskapet sier imidlertid til nyhetsbyrået RIA at de ikke har fått noen slik beskjed fra den russiske samferdselsmyndigheten Rostransnadzor.

st. petersburg

Flaggene vaier på halv stang fra en bygning i St. Petersburg.

Foto: jan espen kruse / nrk

Russerne på plass i Egypt

Sammen med eksperter fra Airbus har Russiske og franske etterforskere nå sluttet seg til den egyptiske-ledede etterforskningen.

Ifølge nyhetsbyråene Reuters og DPA ankom transportminister Maxim Sokolov og de russiske spesialetterforskerne den egyptiske hovedstaden Kairo søndag. Det gjorde også den russiske ministeren for krisehåndtering, Vladimir Putsjkov, ifølge kilder på flyplassen.

Sjekker de «svarte boksene»

Russerne skal blant annet delta i undersøkelsene av de «svarte boksene» fra ulykkesflyet, ifølge egyptiske kilder.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. En opprørsgruppe tilknyttet IS hevder den skjøt flyet ned, men verken russiske eller egyptiske myndigheter tror dette stemmer da de neppe besitter våpen med så stor rekkevidde.

st. petersburg

Blomsterhav i St. Petersburg til minne om ofrene etter flyulykken i Egypt.

Foto: jan espen kruse / nrk

Rutinert flykaptein

Ifølge The Guardian har etterforskere sjekket drivstoffprøver fra siste mellomlanding i den russiske byen Samara sørøst i den europeiske delen av Russland ved elven Volga.

En av teoriene er at teknisk svikt kan ha forårsaket at det 18 år gamle flyet krasjet.

Kapteinen på ulykkesflyet, Valery Nemov (48), hadde 3.682 timer flytid og hadde lært å fly A321 på et treningssenter i Tyrkia i 2008.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger