Hopp til innhold

Hele familier utslettet i styrten

– Forferdelig og trist. Det sier russiske turister i Sharm el Sheik etter flystyrten i Sinai der 224 mennesker mistet livet. Flere familier ble utslettet i styrten.

Vicaheslav Svalev med familie

Vicaheslav og Olga Svaleva skal fly hjem fra Sharm el Sheik nå lørdag kveld.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK

– Det er forferdelig, sier Olga Svaleva mens mannen Vicaheslav synes det er utrolig trist fordi det var så mange barn og unge familier som nå er døde.

Flere familier ble utslettet

De er begge advokater og skal fly hjem til i kveld. De bor i nærheten av Moskva og skal hjem med et charterfly nå som ferien er over. Dette er tredje gang de har vært i Sharm el Sheik.

Vicaheslav leser russiske medier via sin iPhone og har går gjennom listen med omkomne. Han kjente ingen av dem, men ser at flere familier ble utslettet i flystyrten.

Han føler seg ganske trygg på hjemreisen fordi han tror styrten skyldtes en teknisk feil, og en ulykke skjer vel ikke to ganger på rad. Kona Olga er ikke like sikker.

– Ulykke? Hvem vet?, sier hun.

Flyplasskø i Sharm el Sheik

Passasjerer i kø på flyplassen i Sharm el Sheik.

Foto: Uncredited / Ap

Meldte om tekniske problemer

224 personer omkom, 17 av dem var barn, da flyet styrtet over Sinaihalvøya i Egypt lørdag. Flyet skal ha meldt om tekniske problemer før avgang og bedt om å få gå ned igjen rett etter avgang.

Selv er den lille familien som NRK treffer på flyplassen på vei hjem til Russland etter 11 dager i Sharm el Sheik. De har ett barn på fem og velger som mange russiske småbarnsfamilier å feriere i Sharm.

– Det er populært fordi det er sol og sand, billig og ikke så langt å reise hit. Det tar bare fire timer med fly, sier Vicaheslav til NRK.

Fortvilte pårørende

På flyplassen Pulkovo ved St. Petersburg var fortvilede slektninger og pårørende samlet lørdag.

Alle håpet i det lengste at meldingen om at alle var omkommet ikke stemte. Mange knakk sammen i gråt da de endelige bekreftelsene på antall døde ble kjent.

Alle pårørende er tatt hånd om og er nå samlet på et hotell i nærheten av flyplassen.

Russland president Vladimir Putin har erklært at søndag 1. november er nasjonal sørgedag.

Pårørende i St.Petersburg

I St. Petersburg er de pårørende er tatt hånd om på et hotell i nærheten av flyplassen.

Foto: Dmitry Lovetsky / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt