Hopp til innhold

– 32 IS-krigere drept på 72 timer

32 jihadister skal ha blitt drept i franske og russiske bombeangrep de siste 72 timene. Eksil-organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights melder at sentrale IS-ledere forsøker å ta seg fra Syria til Irak.

France Syria

Et fransk jagerfly tar av på ukjent sted samme kveld som Frankrike startet sin gjengjeldelse mot IS i byen Raqqa. Dette var to dager etter terrorangrepene i Paris.

Foto: Uncredited / Ap

Flere titalls medlemmer av IS skal være såret i bombingen av IS-stillinger i byen Raqqa. De intensiverte angrepene startet søndag.

Hangarskipet "Charles de Gaulle".

Hangarskipet Charles de Gaule seiler nå mot de østre delene av Middelhavet.

Foto: Christophe Ena / Ap

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights har flere IS-ledere og deres familier begynt å forflytte seg til Mosul nord i Irak. Mosul er også kontrolert av IS.

Fransk hangarskip nærmere Syria

Den franske forsvarsministeren bekreftet i går kveld at både Russland og Frankrike nå bomber Raqqa, den såkalte IS-«hovedstaden».

– I dette øyeblikk har vårt luftforsvar ti jagerfly som igjen angriper Raqqa. Og som dere vet, vil hangarskipet Charles de Gaulle sette kurs mot det østlige Middelhavet i morgen for å fortsette angrepene mot spesifikke mål, spesielt rundt Raqqa og Deir ez-Zour, sa Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian til fjernsynskanalen TF1 tirsdag kveld.

Forsvarsministeren sa et samarbeid med Russland nå er mulig.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA-RUSSIA Frame grab taken from footage shows explosion after airstrikes carried out by Russian air force in Raqqa

Bilder frigitt av det russiske forsvaret viser det som skal være et angrep mot et lager i den IS kontrollerte byen Raqqa i Syria. Bildet er i fra den 3.oktober.

Foto: HANDOUT / Reuters

Tyrkia vil angripe IS i grenseområdene

Det kan også virke som om IS vil får større problemer med å utnytte grensen mellom Syria og Tyrkia.

– IS vil ikke få lov å fortsette å være en trussel mot våre grenser, sier Tyrkias utenriksminister Feridun Sinirlioglu til det statseide nyhetsbyrået Anadolu.

IS-krigere i Raqqa i Syria

IS krigere marsjerer i Raqqa. Byen fungerer som en hovedstad for IS og blitt angrepet av både franske og russiske fly de siste dagen. Dette bildet ble lastet opp av IS i januar 2014.

Foto: Uncredited / Ap

Den tyrkiske utenriksministeren sier operasjonen mot IS vil bli intensivert og at militæret og regjeringen er i ferd med å gjøre ferdig planene for en sterkere offensiv.

IS kontrollerer et strekk på 98 kilometer av Syrias grense til Tyrkia. Dette gjør det lettere for IS å smugle mennesker, våpen og utstyr inn og ut av Syria. Smuglerrutene er også viktig for illegal handel som bidrar til å finansiere IS.

Tyrkia har i løpet av året trappet opp sin innsatts i krigen mot IS. De har sluttet seg til USAs bombeangrep og også latt USAs flyvåpen bruke baser i Tyrkia.

SISTE NYTT

Siste nytt