Hopp til innhold

– Politiet utsatt for massivt press fra politikere

Advokat Brynjar Melings mener politiet er utsatt for et enormt ytre og indre press på grunn av mulla Krekar. Helmat Goran, som har blitt truet av mullaen flere ganger, er glad for arrestasjonen.

Meling om Krekar-fengsling

Advokat Brynjar Meling sier mulla Krekar er klar over mulige reaksjoner på intervjuet.

Det er et massivt press på politiet i denne saken fra både politikere, forståsegpåere og politiet selv. Det er sikkert en ubehagelig situasjon å stå i for dem, og det er kanskje naturlig at de ønsker å avklare dette.

Meling vil ikke ta stilling til hvorfor mulla Krekar ytret seg som han gjorde i intervjuet med NRK, som han nå er arrestert for.

– Sier noe om hans religiøse overbevisning

– Det man kan slutte er at han er vel kjent med konsekvensene av å ytre seg som han har gjort. Han har likevel valgt å si det han sier, vel vitende om at han også før har blitt arrestert og dømt for ting han har sagt, sier Meling.

Advokaten til mulla Krekar sier det sier mye om den religiøse plikten mulla Krekar opplever i å si det han sier og veilede på den måten han gjør.

Dei som fornærmar islam, fortener å døy, seier mulla Krekar i eit NRK-intervju. Mullaen støttar norske ungdommar som krigar for IS, og han seier han vil sende ei gåve til den som tek livet av ein av kurdarane han tidlegare er dømt for å ha truga.

Mulla Krekar i det første større intervjuet på flere år i norsk presse.

Tidligere er mulla Krekar dømt for trusler mot blant annet statsminister Erna Solberg (H) og Halmat Goran. Sistnevnte fordi han la ut en video der han brant Koranen på You Tube.

Etter truslene har Goran måttet bytte navn og han bor på hemmelig adresse på grunn av truslene.

– Krekar er skummel og farlig

Han forventet en tidligere aksjon fra politiets side.

– Jeg fortalte vennene mine at jeg trodde politiet skulle pågripe mulla Krekar tidligere på dagen. Uansett er det på tide at de pågriper ham. Han er skummel og farlig, sier Goran til NRK.

I intervjuet med NRK gjentok mulla Krekar lignende trusler som han tidligere ble dømt for. Han sa blant annet at Gorans forbrytelse straffes med døden, og at alle muslimer kan utøve straffen.

– Alle som kjenner straffen kan drepe ham. Jeg skal sende en gave til ham som dreper ham. Hvorfor skulle jeg ikke bli glad for det?, sa mullaen til NRK.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger