NRK Meny
Normal

– Politiet bør gå ut med mer informasjon

Den tidligere polititoppen Finn Abrahamsen mener informasjonen som kommer ut i saken mot politimannen Eirik Jensen, har vært altfor ensidig.

Finn Abrahamsen

Finn Abrahamsen var tidligere leder for voldsavsnittet ved Oslo politikammer.

Foto: Arne Raanaas / NRK

Finn Abrahamsen er tidligere leder for voldsavsnittet ved Oslo politikammer. Han reagerer på at forsvareren til mannen som har kommet med beskyldningene mot Jensen, nå kommer med stadig ny informasjon som ikke blir imøtegått.

Han mener politiet, altså spesialenheten for politisaker i samarbeid med Asker og Bærum politikammer, burde ha en mediestrategi i denne saken. De burde ha kommet med mer informasjon om bakgrunnen for siktelsen mot Jensen, og ikke overlatt all informasjonen til motparten, mener han.

LES OGSÅ: Forsvarer for narkosiktet: – Jensen hjalp min klient smugle hasj i en årrekke

Nekter for å ha vært informant

Eirik Jensen

BETRODD: Eirik Jensen var svært betrodd som politimann og en ressurs i kampen mot organisert kriminalitet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Abrahamsen viser blant annet til at forsvareren til en 47 år gammel investor fra Bærum, blant annet har gått ut med at hans klient ikke har vært informant for politiet. Denne investoren ble like før jul i fjor pågrepet av politiet med et millionbeløp som knyttes til narkotikavirksomhet.

Forsvareren, advokat Benedict de Vibe, sier at hans klient og politimannen Eirik Jensen i utgangspunktet hadde et vennskapelig forhold, som senere utviklet seg til et mer forretningsmessig forhold der de sammen innførte store mengder hasj.

Eirik Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen, kaller disse påstandene fra den siktede 47-åringen som uhyrlige. Han bekrefter at Eirik Jensen har hatt kontakt med den siktede 47-åringen, men at det var en helt naturlig kontakt gjennom jobben. Han viser til Jensens utstrakte arbeid i kriminelle miljøer. Han har vært kjent for sin dialog-modell der han snakket med så godt som alle.

LES OGSÅ: Mangeårig kollega om Eirik Jensen: – En mer rakrygget person skal man lete lenge etter

LES OGSÅ: Politidirektøren: – Troverdighet er grunnleggende for tilliten til politiet

– Lukket saken hermetisk

Nå har også en tidligere dømt i den såkalte flydropp-saken gått ut og sagt at den siktede 47-åringen den gang medvirket som provokatør for politiet.

Benedict de Vibe

Benedict de Vibe er forsvarer for den 47 år gamle investoren fra Bærum.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

– Allerede nå har vi en opplysning som er det motsatte av det Benedict de Vibe sier. Jeg tror vi må påregne flere slik innspill i tiden framover, sier Finn Abrahamsen til NRK.

Finn Abrahamsen er kritisk til at politiet nærmest har lukket denne saken hermetisk, noe han mener har ført til at alle andre kommer på banen. Det har også åpnet for spekulasjoner, samt at også anonyme kilder i politiet har satt fart på ryktene.

LES OGSÅ: – Han må få sjansen til å forsvare seg

LES OGSÅ: – En uvirkelig situasjon

– Stor belastning

Abrahamsen mener politiet i alle fall burde kunne bekrefte eller avkrefte om de kjente til at Eirik Jensen hadde kontakt med den narkosiktede 47-åringen. Det er viktig for saken om de kjente til 47-åringen som kilde eller ikke, mener han.

Finn Abrahamsen minner om at denne saken er en stor belastning også for Jens familie, og at også det er en grunn til at politiet burde vise større åpenhet om bakgrunnen for siktelsen.

LES OGSÅ: Polititopp i Oslo siktet for grov korrupsjon

LES OGSÅ: Korrupsjonssiktet polititopp navngitt i avhør i narkotikasak

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger