Hopp til innhold
Bjarne og Frida

Stortingsvalg i Nordland 2021

Oppsummert

Få de siste nyhetene fra Nordland om Stortingsvalget.

Fra klokken 20.45 sender NRK Nordland og Avisa Nordland direkte fra Stormen. Bjarne Brandal og Frida Brembo skal lede valgsendingen, og har med seg eksperter og gjester.

 
Flere enn 84 gir flertall
 • 34 stemmer ble telt to ganger

  Valgresultatet i Nordland er nå godkjent av valgstyret. Det melder Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Under kontrolltellingen oppdaget valgstyret blant annet 34 stemmer fra Steigen som var telt to ganger. Det er nå korrigert, og har ikke fått utslag på resultatet for fylket. Arbeiderpartiet får tre representanter på Stortinget og Senterpartiet to. I tillegg får Frp, Høyre, SV og Rødt hver sin representant.

  Stemmetelling Nordland
  Foto: Petter Strøm / NRK
 • Stemmene er ferdig opptalt

  Samtlige stemmer i Nordland er nå opptalt, det viser statusen på valgresultat.no. Totalt 135.163 nordlendinger har valgt å stemme ved dette valget. Det utgjør en valgoppslutning på 74,32 prosent. 175 stemmer ble ved dette valget forkastet. Stemmetellingen i Nordland har vært spennende for en rekke politikere, og den dramatiske sluttspurten på stemmetellingen i fylket kastet om på stortingskandidater over hele landet.

  Her telles samtlige stemmer i Nordland en siste gang.
  Foto: Petter Strøm / NRK
 • Ap-fremgang fra LO i Nordland

  Fire av ti LO-medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i valget, melder Frifagbevegelse. I starten av valgkampen lå partiet på rundt 30 prosent hos fagbevegelsen. De trekker også fram partiets oppgang i Nord-Norge. Partiet hadde som mål å ta tilbake denne regionen etter et svakt valg i 2017. Resultatet ble en framgang på 2,8 prosentpoeng i Nordland, 3,1 prosentpoeng i Troms og 0,5 prosentpoeng i Finnmark.

  Øystein Mathisen kan komme inn på Stortinget om prognosene stemmer. Da nyheten kom ble det god stemning i Ap-leiren i Bodø.
  Foto: Monica White Martinsen / NRK