NRK Meny

Volleyball-NM blir premieren for nyhallen i Træffhuset

I helgen braker det løs. Da møtes U19-lag fra hele landet for å kjempe om mesterskapstittelen i nyhallen i Træffhuset i Molde.

Nyhallen i Træffhuset

NM: Nyhallen i Træffhuset er allerede åpen for dem som vil trene volleyball før årets NM settes i gang. Til helgen kommer over 300 spillere til Molde for å kjempe om tittelen som Norges beste U19-lag.

Foto: Roar Strøm / NRK

32 lag og 100 kamper skal innta nyhallen i Træffhuset på fredag. Molde Volleyballklubb er førstegangsarrangører for årets volleyball-NM U19, og at hallen nå er helt klar for mesterskapet er en lettelse.

– Det er en hel del som kommer. Vi gleder oss veldig og er spente på denne helgen, sier turneringsleder Tor Inge Løkhaug.

Var usikre på om hallen ble ferdig

Molde Volleyballklubb var ikke sikker på om hallen ville stå ferdig før arrangementet. Nå smiler Løkhaug fra øre til øre.

Tor Inge Løkhaugen

Tor Inge Løkhaug, turneringsleder ved Molde Volleyballklubb.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Dette har vært en byggeplass helt frem til nå. Nå har den endelig kommet og vi er veldig fornøyd med hallen. Jeg tror ikke romsdals befolkning vet hvor fin hall de har fått, for den er helt fantastisk, sier Løkhaug.

Hele arrangementet skal spilles på seks forskjellige baner.

– Selve hovedhallen kommer vi til å dele inn i fire, og så blir det to haller i nabohallen i Træffhuset. Vi gleder oss veldig og vi er sikkert like spent som spillerne.

Kan bli opprykksfest i nyhallen

Molde HK Elite er bare tre kamper fra å rykke opp til eliteserien. Om klubben får ta festen i nyhallen, er klubbens styreleder usikker på.

Per Gjerde

Per Gjerde, styreleder i Molde Håndballklubb.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Forhåpentligvis kommer vi oss inn i løpet av denne sesongen, men det står igjen en del ting før vi kan spille kamp her. Vi må se litt nærmere på det og så ta avgjørelsen når vi kommer til den siste uken før kamp, sier Per Gjerde.

Men Gjerde legger ikke skjul på at hallen vil skape mye for regionens håndballag.

– Vi gleder oss veldig til den første kampen vi kan spille her, for dette blir fantastisk for oss. Det er plass til 2000 tilskuere, så her skal bli mye håndballmoro, sier Gjerde.

Siste video/lyd

Han er vanlegvis tenor ved statsoperaen i Wien i Austerrike, men denne helga kan du sjå og høyre Bror Magnus Tødenes på heimebane. I Ulsteinvik og på Larsnes. Og med seg på scena har han ein kompis frå vidaregåande i tillegg til kjærasten som er sopran.
I går var 11-åringane ute på sjøen for å drage opp garn. Resultatet vart både flyndre, sei og lyr. No skal dei gjere opp fisken før fangsten skal seljast.
Bønder i fylket aksjonerte i dag etter brotet i jordbruksoppgjeret med blokade av varetransporten ut frå grossistanlegga til Asko på Sula og i Molde. Aksjonane gjekk utan dramatikk og varte i tre tidlege morgontimar.