Vil snakke om det fæle tabubelagte

Redd Barna setter søkelyset på misbruk av barn. Kampanjen «Jeg-er-her» vil at vi skal snakke om, og knuse det fæle tabubelagte.

Jeg er her!!
Foto: Redd Barna

Merethe Ekrem Nøringseth i Redd Barna i Ålesund understreker hvor viktig det er å få frem historiene til barn som har blitt misbrukt.

Merethe Ekrem Nøringseth i Redd Barna i Ålesund

Merethe Ekrem Nøringseth i Redd Barna vil knunse det fæle og tabubelagte ved å få frem historiene

Foto: Leiv-Erik Bondevik

–Da kan vi lære og forebygge at det skjer igjen, sier Merethe som holdt kurs om teamet for nesten 400 fremmøtte i Rådhussalen i Ålesund tidligere i år.

Redd Barna

Marianne Skogen i Redd Barna

Marianne Skogen i Redd Barna

Foto: Leiv-Erik Bondevik

Redd Barna har i år flyttet sin årlige kampanje fra Oslo til ti byer fra Alta i nord til Mandal i sør. Ålesund fronter kampanjen i Møre og Romsdal, forteller Marianne Skogen i Redd Barna sentralt.

Mia Charlotte Skoge Nøringseth (15) ser frem til det som skal skje i hjembyen.

–De neste dagene skal det både være folkemøte og kampanjedager og vi skal dekorere byen med utsagn fra barn som sier noe om hva de ønsker av de voksne, sier Mia.

Sterke historier

Mia Charlotte Skoge Nøringseth

Mia Nøingseth ser fram til det som skal skje i Ålesund de neste dagene

Foto: Leiv-Erik Bondevik

15-åringen forteller til NRK at hun ville engasjere seg etter at hun fikk høre hvordan mange har opplevd misbruk som barn. Onsdag kveld kan de som vil komme å høre slike historier på åpningsarrangementet til kampanjen i lokalene til Color Line Stadion i Ålesund,