Unge dropper å sjekke reiseforsikringen

Bare litt over halvparten av dem som er under 30 år tar seg bryet med å sjekke. Det kan koste deg millioner, ifølge Forbrukerrådet.

Fiji

DROPPER FORSIKRING: Ifølge Forbrukerrådet er det de unge som er minst flinke til å gå gjennom reiseforsikringen sin før de drar på ferie.

Foto: Jason Reed / Reuters Creative

Ifølge en ny undersøkelse fra Forbrukerrådet er det få under 30 år som tar seg tid til å sjekke forsikringene sine før de drar på ferie.

– Selv om du er ung bør du tenke på hva det vil koste dersom helsa svikter. Det kan det koste deg millioner å la være, sier daglig leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen i Forbrukerrådet.

Sjekk vilkårene

Elisabeth Realfsen fra Forbrukerrådet og Finansportalen.no

Elisabeth Realfsen i Finansportalen i Forbrukerrådet mener flere unge bør bli mer bevisste på hva forsikringen deres dekker.

Foto: Forbrukerrådet

Andelen som sjekker reiseforsikring før de drar på ferie stiger med alderen til den som skal ut å reise.

– Vi oppfordrer alle som skal reise å sjekke vilkårene, uansett alder. Det aller verste som kan skje er at man pådrar seg en regning på millioner hvis man havner på sykehus eller trenger hjemtransport.

Spesielt viktig er det å sjekke vilkårene hvis man reiser på lange reiser utenfor Europa.

Liten skrift

Undersøkelsen viser at bare 53 prosent av de under 30 år tar seg bryet, mens 83 prosent av andelen over 60 år har undersøkt vilkårene.

– Mange unge har kanskje ikke lært seg å lese det med liten skrift. Det hører vel med til å være ung å ha tillit til at systemet tar vare på seg, sier Realfsen til NRK.

Hun mener at unge kanskje har størst glede av å ha kontroll på hva forsikringen dekker. En standard reiseforsikring dekker ikke nødvendigvis alt unge gjør på ferie.

– Hvis man ikke har kontroll på innholdet kan det være at du ikke er dekket. Særlig hvis man har tenkt til å drive med ekstremsport, høydesyke over 4000 meter og reiser på over 45 dager. Det gjelder jo mest de unge, sier hun.

Få reiser uten

Undersøkelsen viser at tre prosent av oss velger å reise uten forsikring.

– Det anbefaler vi ikke, men du er dekket for noen uhell på andre måter enn gjennom forsikringen, forteller Realfsen.