Ville ikke at sønnene skulle bli musikere

I kveld skal han høre sønnene sine på MGP-scenen i Oslo Spektrum. Men det tok lang tid før faren Stein Ohr fra Kristiansund, aksepterte at sønnene hans valgte en karriere som musikere i stedet for høyere utdanning.

I kveld skal han høre sønnene sine på MGP-scenen i Oslo Spektrum. Men det tok lang tid før faren Stein Ohr fra Kristiansund, aksepterte at sønnene hans valgte en karriere som musikere i stedet for høyere utdanning.

Stein Ohr har to sønner i MGP-aktuelle El Cuero. Han forteller at det tok lang tid før han aksepterte at sønnene ville satse på musikken. Den yngste sønnen, Håvard, sier at det er en seier for dem alle at faren sitter i salen i kveld.

Stein Ohr

Stein Ohr, faren til to av El Cuero-medlemmene, gleder seg til å se sønnene på scena under kveldens MGP-finale. Han er klar med El Cuero-banner.

Foto: Frode Berg / NRK
Håvard Takle Ohr

Håvard Takle Ohr, trommis i El Cuero, tror det var vanskelig for faren å akseptere at to sønner sluttet på skolen for musikken.

Foto: Frode Berg / NRK

Nordmørsbandet El Cuero er en av deltagerne i lørdagens MGP-finale som sendes på NRK1 i kveld.

Helt framme på scenen står vokalist og gitarist Brynjar Takle Ohr og bak trommene sitter broren Håvard. De vil nok se noen Nordmøringer i salen og en av de ivrigste tilengerne er faren Stein Ohr.

Skeptisk til å satse på musikken

Men det har ikke alltid vært slik. Stein Ohr er selv lærer, og han var skeptisk da Brynjar satset på musikken etter videregående og Håvard sluttet allerede etter ett år for å begynne å spille trommer.

– Som far må jeg innrømme at jeg var skeptisk. Jeg lurte jo på hvordan det skulle gå. Det var umulig å vite hvordan det ville utvikle seg. Og de har levd fra hånd til munn i mange år. Men samtidig har de stått på og klart å komme seg videre. Nå har de gode liv og da er jeg også fornøyd.

Yngstesønnen Håvard er veldig glad for at faren sitter i salen i Oslo Spektrum i kveld.

– Det var en hard prøvelse for gamlefar når jeg sluttet på skolen når jeg var 17 år. Pappa er lærer. Han er veldig glad i faste rammer og han mener det er viktig å ha en god jobb å falle tilbake på, sier Håvard Takle Ohr mens han står midt oppe i prøvene i Oslo Spektrum.

Han mener de har kranglet i femten år om musikken var noe å holde på med eller ikke. Men nå har faren godtatt at det var riktig å satse på rockekarrieren.

– Når han kommer hit i dag er det på en måte en seier for meg og Brynjar også. Men også for han, tror Håvard Takle Ohr.

– De klarer seg så godt

Det er faren enig i. Nå har han også med seg et banner der det står El Cuero med store bokstaver. Det håper han at TV-kameraene vil fokusere på under kveldens MGP-finale.

– Jeg er overbevist om de kommer til å gjøre en god innsats. Og jeg er veldig fornøyd med at de klarer seg så godt, smiler faren mens han bruker ventetida i Oslo på å se gjennom gamle postkort med skøytemotiv. Han er nemlig en ivrig postkortsamler. Og bruker alltid tida i Oslo til å gå i en spesialbutikk for samlere. Men i dag har han også med seg musikken.

Stein Ohr gleder seg over sønnenes musikalske suksess. Likevel tror han ikke de har arvet musikaliteten fra ham. Ohr påstor at han er så umusikalst at han fikk slippe musikkundervisningen da han gikk på lærerskolen. Spørsmålet er om noen tror det når de ser sønnene hans i MGP-finalen lørdag kveld.