Normal

Tar ikke imot flere hjemløse katter

Dyrebeskyttelsen i Møre og Romsdal har ikke lenger kapasitet til å behandle alle henvendelsene som kommer. Nå har lokalavdelingen inntaksstopp av hjemløse dyr på ubestemt tid.

Kattunge

De fleste henvendelsene som kommer til Dyrebeskyttelsen gjelder hjemløse katter.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

Amalie Farstad i Dyrebeskyttelsen

– Vi er fire aktive frivillige i Møre og Romsdal som arbeider for å få dette til å gå rundt, sier leder Amalie Farstad.

Foto: Maren Fuglseth Heggdal / NRK

Det er fire personer som frivillig driver lokalavdelingen i Møre og Romsdal og bidrar i den administrative delen.

– Vi er altfor få aktive personer, så nå må vi sette det hele på pause litt og følge opp de fosterhjemmene vi har, sier leder i Dyrebeskyttelsen i Møre og Romsdal, Amalie Farstad.

Omkring 90 katter er i fosterhjem i Møre og Romsdal nå og en del venter på fosterhjem.

Belastning

Dyrebeskyttelsen Møre og Romsdal la nylig ut en melding på sine nettsider der det blant annet står:

«Vi har for tiden ikke kapasitet til å besvare, behandle eller følge opp henvendelser. Det siste 1–2 årene har vi kjempet oss gjennom massen av henvendelser og saker, men dette er en enorm belastning over tid for hver og en av oss»

– Familieøkning, boligbygging og bryllupsplanlegging gjør at vi som har vært aktive ikke har samme mulighet. Vi trenger freshe nye sjeler som kan hjelpe oss.

De fire aktive frivillige har likevel bestemt seg at de i første omgang vil prøve å unngå å avvikle lokalavdelingen.

– Det er ikke så enkelt å avvikle heller fordi da må vi finne hjem til alle kattene i fosterhjem. Vi vil heller bruke tid på å finne andre frivillige.

– Har dere fått noen henvendelser?

– Det er en god del som har kontaktet oss allerede, så vi planlegger å ha et informasjonsmøte etter hvert, sier Farstad.

Printscreen av Dyrebeskyttelsen

Denne uken la lokallaget ut melding på Facebook om at de trenger frivillige. Flere har vist interesse, ifølge Amalie Farstad.

Oppfordrer folk til å kontakte andre

Farstad sier de fortsatt vil hjelpe om det er noe prekært, men ber folk ta kontakt med andre organisasjoner og instanser.

– Mattilsynet kan kontaktes hvis det gjelder dyrevelferd. Gjelder det omplassering av en privat katt, så anbefaler vi at man går gjennom finn.no for eksempel.

De fleste henvendelsene som kommer til Dyrebeskyttelsen gjelder hjemløse katter, ifølge Farstad.

Farstad oppfordrer folk til å adoptere katter gjennom Dyrebeskyttelsen i stedet for andre plasser, noe som også vil minke arbeidspresset.