NRK Meny
Normal

Takket for seg i fylkestinget

19 av dei 47 politikerne i fylkestinget i Møre og Romsdal takket for seg da fylkestinget ble avsluttet i Molde onsdag.

Fylkestinget i Møre og Romsdal

Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) takker av Åge Austheim (FrP) som ikke stiller til gjenvalg.

Foto: Trond Vestre / NRK

Valglogo

Oddbjørn Vatne fra Senterpartiet som har vært fast møtende fylkestingsrepresentant siden 1997, tar ikke gjenvalg til høsten. Onsdag gikk 66-åringen ut døra for siste gang.

– Det er litt spennende også, skjønner du, for nå går jeg ut av alt politisk liv. Nå skal jeg fungere litt frem til de nye er valgt, men dette er en utfordring og jeg synes det er litt spennende. Jeg starter på en måte som "nav'er" med blanke ark, smiler den erfarne samferdselspolitikeren.

Oddbjørn Vatne

Oddbjørn Vatne (Sp) gir seg etter 18 år i fylkestinget i Møre og Romsdal.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Du har lang fartstid som politiker. Blir dette litt vanskelig?

– Ja, jeg ser ikke bort fra det. Det er litt spesielt å slutte, men jeg har vært bestemt på at dette varmin siste periode, sier Oddbjørn Vatne.

Gir seg etter èn periode

Flere av politikerne gir seg etter bare en periode i fylkestinget. Det gjelder blant annet Anne Dyb Liaaen som har vært Høyres gruppeleder i fylkestinget siden 2013.

– Det er vel ikke fordi jeg ikke kunne tenke meg å fortsette, men jeg tror kanskje jeg må erkjenne at jeg har en nådd en alder der det er på tide å slippe til de som er litt yngre, sier Anne Dyb Liaaen.

– Følelsene er litt blandede. Jeg har møtte mange hyggelige og kompetente personer i alle parti, og vi har hatt et veldig godt samarbeid. Det kommer jeg til å savne. Men på den annen side så har jeg kommet i en fase i livet der jeg kanskje må bla om og begynne på et nytt kapittel, sier Dyb Liaaen.

Austheim utelukker ikke comeback

Åge Austheim (Frp) gir seg etter åtte år i fylkestinget. Den markante kristiansunderen tar spesialistutdanning som lege ved St.Olavs Hospital og har valgt bort politikken inntil videre.

Men Austheim ser ikke bort fra at han kan komme til å gjøre comeback som politiker på et senere tidspunkt.

– Jeg er jo såpass ung at det er ikke utelukket at jeg kan finne på å stille til valg på nytt en gang. Så det er en åpning for det, sier 31-åringen.

– Jeg synes at det å være politiker har vært kjekt, særlig på grunn av den gode kontakten jeg har fått med innbyggerne. Jeg har opplevd at folk fra hele fylket har tatt kontakt, tatt opp saker, gitt gode innspill og klare tilbakemeldinger. Dette er noe av det viktigste for en politiker når du skal være et ombud for innbyggerne, sier Åge Austheim.