NRK Meny
Normal

Stor optimisme i Ap

Optimismen er stor i Arbeidarpartiet i Møre og Romsdal etter nominasjonsmøtet i helga, men Fremskrittspartiet lover knallhard kamp om velgerne.

Else May Botten
Foto: Trond Vestre / NRK

Lørdag kunne Else May Botten fra Molde strekke armene i været etter å ha sikret seg topplassen på Arbeiderpartiet sin stortingsliste.

Botten sier hun er klar å kjempe for partiet sitt under valgkampen neste høst.

Tre på tinget

- Jeg gleder meg enormt. Med den støtte som jeg har fått fra salen her i dag så er jeg sikker på at vi blir uslåelige, sier Botten.

Else May Botten fikk med seg Svein Gjelset fra Herøy og Tove Lise Torve fra Sunndal på de neste plassene. Botten er krystallklar. Målet er å få inn tre representanter fra Møre og Romsdal etter stortingsvalget neste år.

- Den ambisjonen er det ingen tvil om. Men jobb nummer en er å kjøre en politikk som trygger arbeidsplassene for folk i Møre og Romsdal, sier Else May Botten.

Ap mot FrP

De siste årene har Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet knivet om å være det største partiet i Møre og Romsdal.

Lørdag gikk Harald Nesvik fra Ålesund til topps på Fremskrittspartiet sin stortingsliste, med Oskar Grimstad fra Hareid og Mette Hanekamhaug fra Molde på de neste plassene.

Valget blir en kamp mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, tror Nesvik som har ambisjonene klare.

- Minst å gjøre et like godt valg som i 2005 da vi fikk to mandat. Men vi håper på tre, sier Nesvik som lover knallhard kamp.

Ungdomskandidaten

Men Arbeiderpartiet og FrP satser ulikt i kampen om å få inn tre representanter på Mørebenken. I FrP er det ungdomskandidaten Mette Hanekamhaug som skal krige om velgerne.

- Jeg tar det som en stor ære å bli valgt. Jeg er kjempeglad for tilliten jeg har fått. Den tilliten skal jeg vise meg verdig både i valgkampen og dersom jeg blir valgt inn på Stortinget, sier Hanekamhaug.

I Arbeiderpartiet stilte ungdomskandidaten Sissel Larsen fra Kristiansund til kampvotering om tredjeplassen. Men det var Sunndalsordføreren Tove Lise Torve som trakk det lengste strået.

- Vi skal klare tre mandat. Vi har et kjempeteam i toppen av lista, sier Torve Lise Torve.

Styring i vanskelige tider

Men det politiske budskapet blir det viktigste, tror Else May Botten. Og det avgjørende blir hvem som kan vise hvem som kan styre landet i en vanskelig tid.

- Ja, det er klart det Og det føler jeg virkelig at vi er robuste nok til å gjøre, både her i fylket og sentralt, sier Else May Botten.