NRK Meny
Normal

Slik spilles 1.divisjon i helgen

I helgen er det siste kamp før sommerferien i 1.divisjon. Kristiansund tar imot Bryne, mens Hødd reiser til Oslo.

Christian Michelsen jubler

SOMMERFERIE: På søndag spiller Kristiansund og Hødd sin siste kamp før sommeren. Kristiansund leder tabellen og Hødd er akkurat over nedrykksplass.

Foto: Roar Halten / NRK

– På en måte skal det bli godt med sommerferie. Mange sier jo det er dumt å ta en pause når man er inne i en så god stim som vi har vært, sier Kristiansund-trener Christian Mikkelsen.

Det har vært forskjell på Kristiansund og Hødd i vårsesongen. Kristiansund troner toppen av tabellen, mens Hødd ligger akkurat over nedrykksplassering.

Nå er det en kamp igjen før spillere kan ta ferie og lade opp til høstsesongen.

– Det å avslutte med stil er viktig. Jeg tror guttene, som har jobbet så tøft og hardt over lang tid, at alle og enhver har godt nå av å lade batteriene og ikke se hverandre hver dag, forteller Mikkelsen.

– Snakker ikke om press

Christian Mikkelsen

PRESS: Christian Mikkelsen forteller at laget ikke snakker om presset for å holde på tabelltoppen.

Foto: Roar Halten / NRK

Kristiansund har hatt en strålende vårsesong, med bare to tap. Mikkelsen forteller til NRK at selv om laget leder divisjonen vil de ikke kjenne på noe press for å bli på topp.

– Vi snakker ikke så mye om press og konsekvenser. Jeg tror at om en begynner å snakke om det, så endrer man fokuset fra det å ha det artig til det å frykte. Vi tenker muligheter og vi gler oss til hver anledning til å ta nye tre-poengere, sier Mikkelsen.

Trekker frem Fredrikstad

Med den store suksessen, er det Fredrikstad som Mikkelsen synes det er artig å reise med laget til.

– Det er alltid artig å dra ned dit, med en by og et folk som er entusiastisk og veldig glad i sine egne. Så drar vi derfra med tre poeng i år også. Det var et viktig tidspunkt i sesongen og da begynte en å virkelig få troa på det vi holdt på med. Siden den gang så har det gått slag i slag.

– Alle slår alle

På søndag tar Kristiansund mot Bryne, som ligger helt sist på tabellen med bare ett poeng. Mikkelsen mener man ikke skal kimse av et bunnlag.

– Ser man på førsteelveren til Bryne og tar spiller for spiller så ser man at det er et veldig godt lag. Det er bemerkelsesverdig at de ligger på den plassen de gjør.

Når søndagen kommer vil Kristiansund prøve å ta tak i kampen fra start.

– Vi må ta tak i kampen fra start og ha troa på det vi driver på med. Det er sånn i denne divisjonen her at alle slår alle. Vi lå under 0-2 på Jæren og det er ikke så mange uker siden. Det blir nok ingen lett match på søndag heller, forteller Mikkelsen.

Kampene Kristiansund - Bryne og KFUM Oslo - Hødd spilles klokken 18.00 på søndag.

Laster innhold, vennligst vent..