Eliteserieplassen røk for Jerv

For andre år på rad glapp eliteserieplassen for Jerv. Stabæk seiret 2-0, og hindret dermed nedrykk.

Stabæk stanget og stanget mot Jervs forsvarsmur, men så dukket Ohi Omoijunafo opp på slutten og scoret to mål.

Aust-Agder kunne fått sitt første eliteserielag i fotball noensinne, men den siste og avgjørende kvalikkampen mellom Stabæk og Jerv endte til slutt 2-0.

Dermed forblir Grimstad-klubben i OBOS-ligaen nok et år.

Jerv vant første opprykkskamp mot Stabæk forrige helg, og hadde dermed fått et godt fortrinn som de holdt på helt til Stabæk kjørte inn to mål de siste minuttene.

Ulrik Berglann

Presset på

Det var også Jerv som hadde flest sjanser i første omgang. Tidligere Stabæk-spiller Eirik Haugstad skjøt like utenfor mål allerede etter syv minutter. Deretter gikk det treigt for klubben, før de for alvor kom inn i kampen midtveis ut i omgangen.

Mål ble det likevel ikke før etter pause. Og de var det tidligere Jerv-spiller Ohi Omoijuanfo som sto for. Omoijuanfo gikk fra Jerv til Stabæk i fjor. De siste ti minuttene smalt han inn kampens to mål for Stabæk, og sørget dermed for 2-0 på Nadderud arena.

Styreleder i FK Jerv, Per Gunnar Topland, var skuffet etter tapet. Samtidig roser han spillerne etter nok en god sesong.

– Vi var jo det beste laget. Neste går hadde det vært sabla gøy å rykke rett opp. Nå skal vi feire guttene som tross alt har gjort en kjempesesong.

Scoret to mot gamleklubben: Tidligere Jerv-spiller Ohi Omoijuanfo ble den store helten da han scoret de to målene som sikret Stabæk eliteserieplass også neste sesong. Gamleklubben Jerv blir å finne i førstedivisjon.

Rasende utvikling

For to år siden rykket Jerv opp fra 2. divisjon til 1. divisjon. I fjor var klubben nær en plass i Tippeligaen, men etter et jevnt lokaloppgjør gikk plassen til Start.

Neste år vil både Jerv, Start, samt Arendal Fotball møtes i samme divisjon. Jerv-kaptein Glenn Andersen er stolt over hva klubben har fått til i årets sesong.

– I dag skal vi få lov til å være sinte, men vi reiser herfra med hevet hode. Vi har rystet fotball-norge og spredt gode opplevelser, så jeg tror supporterne er fornøyde med hva vi har levert, sier han til NRK etter kampen.

Dersom opprykk skulle bli realitet, hadde Grimstad kommune allerede lovet å hjelpe Jerv økonomisk for å få tilfredsstilt stadionkrav til eliteseriespill.

Men slik gikk det altså ikke.

FK Jerv-trener Arne Sandstø var skuffet etter tapet Stabæk. Grimstad-klubben slapp inn to mål helt på slutten av opprykkskampen.

FK Jerv-trener Arne Sandstø var skuffet etter tapet mot Stabæk. Grimstad-klubben slapp inn to mål helt på slutten av opprykkskampen.

Mange av Jerv-supporterne var skuffet etter tapet mot Stabæk.

Supporterne til Jerv var naturligvis skuffet etter at laget tapte helt på slutten mot Stabæk i opprykkskampen. Nå venter nok et år med førstedivisjon.

Stolt over klubbens innsats: FK Jerv-kaptein Glenn Andersen innrømmer at tapet mot Stabæk var surt, men mener klubben har rystet fotball-Norge. Han er stolt av hva Jerv har fått til de to siste sesongene.

Styreleder i FK Jerv Per Gunnar Topland var skuffet etter tapet mot Stabæk. Samtidig roser han spillerne etter nok en god sesong.