Halvspilt eliteserie: – Veldig godt fornøyd

AaFK er normalt sett best på høsten, men etter vårsesongen og halvspilt Eliteserie er sunnmøringene kun tre poeng unna medaljeplass.

Trond Fredriksen

FORNØYD: Forrige serierunde så Trond Fredriksen laget sitt banke Odd 5-1. Etter lørdagens kamp mot Sogndal er Eliteserien halvspilt - en halvdel treneren er svært godt fornøyd med.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er veldig godt fornøyd med prestasjonene vi har hatt. Man kan alltid diskutere om man har stang ut eller stang inn, men stort sett får du betalt for de prestasjonene du har, mener AaFK-trener, Trond Fredriksen.

Etter helgens serierunde er Eliteserien 2017 halvspilt. Før lørdagens kamp mot Sogndal er fasiten 22 poeng på 14 kamper for AaFK. Sunnmørslaget ligger på 4. plass på tabellen, langt høyere enn serietipsene før sesongen spådde.

Selv om det bare er tre poeng opp til medaljeplass, nekter Fredriksen å ta helt av foreløpig. Han vet godt at veien til plassene under heller ikke er lang.

– Vi tar kamp for kamp, og det eneste fokuset vi har nå er Sogndal-kampen. Det andre får vi ikke gjort noe med, og da er det ikke vits å tenke på det, sier ålesunderen.

Høstlaget AaFK

Trond Fredriksen

TRENER: Trond Fredriksen var smørblid etter fjorårets seier over Sogndal. Den siste i en lang rekke oppløftende resultater.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Det er sjelden AaFK henger så godt med tidlig i sesongen. Tradisjonelt sett er nemlig klubben best om høsten.

– Jo, de har brukt å være det, så det satser vi på at de er i år også, smiler Fredriksen.

Avslutningen på fjorårssesongen er et godt eksempel på AaFKs høstfenomen. Det så lenge til at klubben kunne rykke ned, men så skjedde det noe. Syv av de åtte siste kampene ble vunnet, og i siste serierunde var det Sogndal som fikk gjennomgå.

Blant annet banket både Edwin Gyasi og Aron Elís Thrándarson inn to glimrende langskudd, noe Fredriksen gjerne ser igjen.

– Jeg sier ikke nei takk til det, ler han, før han utdyper:

– Det er litt det som er med vårt lag – vi har et veldig sterkt kollektiv både offensivt og defensivt, men i tillegg til det kan vi krydre det med individuelle ferdigheter. Bortekampene blir ofte litt vanskeligere og eklere enn på Color Line Stadion, og da er det viktig å ha spillere som kan gjøre noe ut av ingenting.

Laster innhold, vennligst vent..