Hopp til innhold

Solskjær: – Livredd for skader på spissene

Lørdag er det klart for kampen mellom Molde og Kristiansund. Moldemanager Ole Gunnar Solskjærs største skrekk er at spissene hans skal skade seg i Islands landskamp i kveld.

Ole Gunnar Solskjær

Moldemanager Ole Gunnar Solskjær sier at Molde skal komme sterkt tilbake i år og gjøre det vanskelig for motstanderne.

Foto: Magnus Gamlem/NRK

Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap fikk seg en real vekker da de fikk bank av AaFK i den siste treningskampen før seriestart. Nå må laget bruke treningene frem til seriestarten 1. april for å finne tilbake til godfølelsen. I dag var det mye lek og moro under treningen på Aker Stadion på gjengen som er sulte på å revansjere 5.-plassen de endte på i fjor.

– Det viktigste i år er at vi kommer tilbake og blir oss selv igjen. I 2016 var vi et lag det sikkert var kjekt å spille mot, sier manager Ole Gunnar Solskjær.

Redd for skader

Manageren lover at Molde i år skal gjøre det vanskelige for motstanderne og han sier at spissene kommer til å bli viktige. De var ikke med i kampen mot Aalesund, og Solskjær mener at det er grunnen til at forestillingen ble begredelig.

I kveld, tirsdag, skal flere av spissene til Molde, spille kamper. Sander Svendsen skal spille landskamp for U21, mens Björn Bergmann Sigurdarson og Ottar Magnus Karlsson spiller på det islandske landslaget.

Solskjær innrømmer at han er nervøs og livredd for skader.

– Du har ikke kontroll. Om du ber landslagstreneren om å ta hensyn, vet du ikke om de gjør det, sier Solskjær. Han kommer til å følge nøye med i kveld.

Historisk kamp

Selv om ikke alle var på dagens trening, får laget torsdag og forberede seg på den historiske kampen når Kristiansund møter Molde for første gang i Eliteserien.

Solskjær og KBK-trener Christian Michelsen har tidligere utvekslet mye erfaringer, men i denne sesongoppkjøringen har de ikke kunnet snakket om detaljer og strategier og gitt hverandre råd.

– Det er litt synd, men når vi møtes i første kamp, så er vi profesjonelle begge to. Jeg har ikke sett Kristiansund trene og han har ikke sett oss trene. Men så snart kampen er over, kommer vi til å snakke igjen, sier Solskjær.

Han kommer selv fra Kristiansund og tror kampen mot KBK blir litt spesiell. Det blir snakket mye om den forestående kampen og han har sett en økende fotballinteresse det siste halve året.

– Jeg har levd hele livet med at vi ikke har et eliteserielag i Kristiansund og når vi først har fått det, skal jeg være med å ødelegge den dagen for hele byen, smiler Solskjær.

Vi tok turen til Molde-treninga for å sjekke om de er klare for seriestarten mot KBK førstkommende lørdag.