NRK Meny
Normal

Spesialenheten skal etterforske politiet i Ålesund

Spesialenheten åpner etterforskning etter dødsulykke på E136 i fjor, der Maren Rebekka Otterlei (49) døde, melder TV2.

Ulykke i Brusdalen - sladda

TV 2 har tidligere dokumentert en rekke feil og mangler ved politiets etterforskning av frontkollisjonen som kostet 49 år gamle Maren Rebekka Otterlei livet.

Foto: Joakim Salen

Spesialenheten for politisaker setter i gang etterforskning av politiet i Ålesund etter dødsulykken på E136 den 27. august i fjor.

Det bekrefter etterforskningsleder Ellen E. Mjøs i Spesialenheten til TV 2.

– Vi ønsker å kartlegge enkelte omstendigheter omkring Ålesund-politiets håndtering av denne saken. Vi har allerede innhentet politiets dokumenter og sett nærmere på hva de har gjort, sier Mjøs.

Les også: Dødsulykke i Brusdalen

Feil ved politiets etterforskning

TV 2 har tidligere dokumentert en rekke feil og mangler ved politiets etterforskning av frontkollisjonen som kostet 49 år gamle Maren Rebekka Otterlei livet.

Les også: Politiet får ikke utlevert blodprøve etter Brusdal-ulykken

Hennes seks år gamle sønn August satt i baksetet, mens venninnen Mette satt i passasjersetet. Begge kom fra ulykken med lettere skader. Maren døde momentant i sammenstøtet med en møtende Jeep.

Både politiet og vegvesenet tok feil da de konkluderte med at det var Otterlei som kom over i feil felt. I vegvesenets andre ulykkesrapport kom det frem at det var den andre bilen som hadde kommet over i feil kjørebane, og ikke Otterlei slik de først konkluderte.

Politiet venter med å kommentere

Spesialenheten har allerede fått innsyn i alle politidokumentene i saken.

– Vi har innhentet politiets dokumenter og sett nærmere på hva de har gjort. Vi ønsker å få klarhet i enkelte ting omkring dette, sier Mjøs.

Det var Augusts pappa, Stein Magne Hoff, som anmeldte saken til Spesialenheten.

Politimester Jon Steven Hasseldal har det overordnede ansvaret for å sikre en forsvarlig etterforskning av straffesaker i Sunnmøre politidistrikt.

– Så lenge saken nå skal etterforskes vil jeg vente med å kommentere den til Spesialenheten er ferdig, sier Hasseldal til TV 2.