NRK Meny
Normal

Politiet får ikke utlevert blodprøve etter Brusdal-ulykken

På grunn av taushetsplikt vil sykehuset trolig ikke levere blodprøve til politiet etter Brusdal-ulykken i august i fjor.

Ulykke i Brusdalen - sladda

I denne ulykken omkom Maren Rebekka Otterlei. Sykehuset kan ikke utlevere blodprøver som kunne gitt svar på hva som skjedde.

Foto: Joakim Salen

Det skriver Sunnmørsposten i dagens avis. Søndag avslørte TV2 at Maren Rebekka Otterlei feilaktig fikk skylden for bilulykken hvor hun selv omkom. Hun kjørte sammen med venninnen og sønnen som fikk lettere skader etter kollisjon med en møtende bil. Mannen som kjørte bilen de kolliderte med, ble hardt skadet.

Både politiet og vegvesenet tok feil da de konkluderte med at det var Otterlei som kom over i feil felt. I vegvesenets andre ulykkesrapport kom det frem at det var den andre bilen som hadde kommet over i feil kjørebane, og ikke Otterlei slik de først konkluderte.

Ifølge TV2 har mannen sagt i avhør at han ikke husker noe fra hendelsen. Sykehuset tok blodprøver av mannen, men ikke for etterforskningens del, bare medisinske. Politiet har bedt mannen om å utlevere disse, men dette nekter mannen. Politiet kan ikke kreve å få prøvene, hensynet til taushetsplikten går foran etterforskningen.