Hestad tviler på seriegull-hjelp fra Aalesund

Superveteran Daniel Berg Hestad (39) vil sikre det tredje seriegullet på fire år med borteseier mot Viking, men tviler på at fylkesrival Aalesund gir MFK poeng-hjelpen de trenger.

Molde aafk

Molde-veteran Daniel Berg Hestad (39) vedgår at han for en gangs skyld håper på Aalesund denne helgen, slik at MFK kjappest mulig kan ta sitt tredje seriegull på fire år.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi vil gjerne ta gullet så kjapt som mulig, men Odd er et godt lag. Aalesund får trøbbel mot dem, sier Daniel Berg Hestad før helgens oppgjør mot siddisene.

Moldensernes troféskap ligger an til å bli fylt med enda mer edelt metall denne sesongen. De blå leder i skrivende stund sesongen med elleve poeng fem serierunder før slutt.

I tillegg er klubben klar for cupfinalen, og det mot selveste serietoer Odd – det eneste laget som har slått MFK i år, og som samtidig er laget med flest NM-triumfer siden cupens oppstart i 1902.

Berg Hestad hylla

Får Molde-fansen grunn til å juble for seriegull allerede lørdag?

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Dermed har MFK har sjans til å ende opp med hele fem pokaler på fire år, og den fjerde kan være et faktum allerede på lørdag.

Gullhjelp fra Aalesund

Dersom gullet skal sikres, må Molde slå Viking på bortebane, mens Aalesund tar poeng hjemme mot gullrival Odd

– Du håper på Aalesund denne gangen, Hestad?

– Ja, selvsagt, sier mannen som har kost seg gjennom elleve år som ubeseiret mot fylkesrivalen.

Moldes ferd mot årets seriegull har vært en festgang av de sjeldne. Med 19 seiere, fem uavgjorte og kun ett tap på 25 forsøk, har laget levert den desidert beste fotballen i landet denne sesongen.

Faktisk kan laget ta skalpen på Rosenborg sin poengrekord, som ble satt i 2009 da trønderne tok 69 poeng på ett år.

(Saken fortsetter under bildet)

Daniel Berg Hestad

Daniel Berg Hestad & co kan ende opp med totalt fem pokaler på fire år med maks uttelling. Det er verdt å juble for.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

Ristet av seg nesten-stempelet

Hestad selv sier kontinuitet og rett påfyll av gode spillere er den viktigste grunnen til at laget nå gjør suksess, selv om Ole Gunnar Solskjær ble byttet ut med den nye treneren Tor Ole Skullerud.

– Vi må bare fortsette med det vi har gjort tidligere, så kommer resultatene av seg selv. Det er en tøff bortekamp i Stavanger, men vi har god selvtillit etter mange seiere, sier Hestad.

Han er fornøyd med at klubben har ristet av seg nesten-stempelet som preget MFK i mange år, med en rekke seriesølv og noen sporadiske cupgull.

– Trodde du at du skulle bli slik en gullgrossist på tampen av karrieren?

– Man vet aldri i livet og med fotball, men det var ikke akkurat disse tankene jeg hadde i hodet da jeg i en alder av 32 spilte i 1. divisjon i 2007, sier han.

Bryr seg lite om Molde

Aalesund ligger på 11. plass med 28 poeng før denne fotballrunden, kun fire og fem poeng over henholdsvis playoff- og nedrykksplass.

Dette gjør sitt til at Aafk nok tenker på andre ting enn om Molde FK tar gullet i morgen. Men vinne, det vil de.

– Daniel Berg Hestad tviler på hjelp fra dere i morgen, har han rett i det?

– Vi kommer til å gjøre det vi kan for å vinne. Vi trenger alle poeng vi kan for å komme oss unna nedrykksstriden. Så vi bryr oss ikke så mye om Molde, egentlig, sier kaptein Daniel Arnefjord.

– Unner dere Molde seriegullet?

– Personlig synes jeg Molde har vært veldig gode i år og er det beste laget. Skulle de ta gullet, som de mest sannsynlig gjør, så er det vel fortjent.

Aalesund-Odd spilles lørdag 4. oktober kl. 15:30.

Heier på Aalesund i 28 av 30 serierunder

Tarje Nordstrand Jacobsen

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen sier MFK heier på Aalesund i 28 av 30 serierunder, og tar gjerne imot hjelp fra naboen lørdag.

Foto: NRK

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen er i aller høyeste grad klar over at seriegullet kan innkasseres lørdag, men nekter å selge skinnet før bjørnen er skutt.

– Det eneste vi kan tenke på er å prestere best mulig mot Viking. Vi er i en god posisjon til å kjempe om den aller gjeveste plassen, og det har vi innmari lyst til. Vi må likevel bare fortsette med det vi er gode på, sier Jacobsen.

Han vil heller ikke avsløre hvordan klubben vil legge opp til feiring dersom de blå går helt til topps denne helgen.

– Det er fryktelig vanskelig å planlegge for hvis, om og men. Dersom vi skulle vinne en tittel en eller annen gang, så skal vi i alle fall markere det, sier han.

– MFK må ha hjelp av fylkesrival AaFK dersom laget skal vinne pokalen i morgen. Heier dere på tangotrøyene nå?

– Molde fotballklubb heier på AaFK i 28 av 30 serierunder, fordi vi opplever det som svært viktig å ha to lag fra Møre og Romsdal i toppen av norsk fotball, med alt det medfører, svarer Jacobsen diplomatisk.