Se Ulsteinvik heie frem Warholm i OL

Mange ofret søvnen natt til onsdag da Karsten Warholm skulle løpe semifinale i 400 meter hekk i OL.

Kasper Warholm løp semifinale i 400 meter hekk i OL. De lokale samlet seg til Warholm-vake.

VIDEO: Arve Hatløy

– Det var en utrolig spennende natt, og vi var alle stolt av det Karsten presterte, sier trener Arve Hatløy.

Karsten Warholm

FORSØK: Mandag knuste Karsten Warholm nesten hele verdenseliten i forsøket i OL, og seilet opp som en sensasjonell og soleklar finalekandidat i OL.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Karsten Warholm leverte det nest beste løpet i sitt liv i natt, men var 17 hundredeler unna finaleplass.

– Det var ingen skuffelse i salen. Det som skjedde i natt var en ren bonus. Han har klart å kvalifisere seg til OL, gjorde et kjempeløp i forsøksheatet og klarte nesten å kopiere akkurat det samme i natt. Det var kun blide fjes i salen, forteller Hatløy.

Er uenig med ekspertene

– Jeg føler meg utfattelig bra. Jeg ble nummer ni, det hadde jeg aldri forventa da jeg kom hit, for å være ærlig. Jeg er ufattelig stolt og takknemlig, sa Warholm til NRK etter løpet.

Mange eksperter har nå uttalt at Warholm burde legge tikampen på hyllen, og heller satse på hekkeløp. Det er både 20-åringen og treneren hans uenig i.

– For to år siden mente de samme ekspertene at han skulle hoppe lengde. I fjor var det 400 meter og nå er det 400 meter hekk. Vi har ment hele tiden at å trene allsidig er smart. Han er bare 20 år og det viktigste er at han har det gøy, sier Hatløy.

Karsten Warholm

VAKE: Mange hadde tatt turen for å se Karsten Warholm i aksjon, natt til onsdag. Selv om han ikke kvalifiserte seg til en OL-finale, var det ingen sure fjes i salen.

Foto: Arve Hatløy