NRK Meny
Normal

Russen ba politiet avslutte arrangement

Det har vært en hektisk natt for politiet. På Sunnmøre ble ti personer innbrakt og satt i arrest for ulike forhold og på Åndalsnes kom en russefest ut av kontroll.

Politi

Det har vært mye festbråk og ordensforstyrrelser i Møre og Romsdal natt til 1. mai.

Foto: OLSEN, LINN CATHRIN / NTB scanpix

Politiet på Sunnmøre har natt til fredag fått inn en rekke meldinger om festbråk og ulike ordensforstyrrelser, spesielt fra Ørsta/Volda og Ålesund.

Flere av meldingene går på personer som har opptrådt aggressivt og vært for beruset til å ta vare på seg selv. I tillegg pågrep politiet i natt en mann i 20-åra som hoppet på taket til en bil i Fosnavåg sentrum. Et busskur ved Rutebilstasjonen i Ålesund ble også knust.

– Det er ikke hver dag så mange blir satt i arrest, sier operasjonsleder på Sunnmøre Jon Bratland.

Laster Twitter-innhold

Mindreårige invaderte russefest

Russen har hatt en rekke arrangement rundt om i fylket natt til i dag. Politiet på Nordmøre og Romsdal fikk klokka 23.30 melding om en russefest som var ute av kontroll.

– Russen hadde et arrangement i nærheten av Setnesmoen. Festen var invadert av mindreårige. Det var omtrent 30 russ og enda flere mindreårige, sier operasjonsleder på Nordmøre og Romsdal, Jan Helge Kjøl.

– Det ble sendt opp fyrverkeri og de prøvde å tenne bål inne i skogen. Så det var faktisk russen selv som tok kontakt og de ønsket selv at festen ble avsluttet.

Russen på Sunnmøre har ifølge politiet har gjennomført arrangementene på en grei måte.

Laster Twitter-innhold

Innringer: – Forlot kirkegård med trillebager

Operasjonssentralen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt har også fått inn en rekke andre meldinger om både festbråk og slagsmål natt til 1. mai.

I tillegg fikk politiet klokka 00.29 beskjed fra en innringer på Hustad at to kvinner var observert på kirkegården.

– Ifølge innringeren forlot de stede med bæreposer og trillebager, men politiet har ikke fått det bekreftet, sier Kjøl.