Hopp til innhold
Politijurist Yngve Skovly ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet har framleis håp om å finne ein drapsmann i Espås-saka

For snart 30 år sidan blei Trude Espås funnen drepen i Geiranger. Saka er framleis ikkje oppklart, men politiet kjem ikkje til sende saka over til cold-case eininga enno.

Ein politibil køyrer forbi blomane og gravlyktene der ein mann i 30åra mista livet etter eit basketak med to politibetjentar i Ålesund sentrum 28. januar 2023. Der ligg ein bukett med friske rosa blokar på fortauet. Ved sidan av ligg fleire eldre raude og kvite blomar i tillegg til eit halvt dusin gravlykter. I bakgrunnen ute av fokus køyrer ein patruljebil frå politiet.

Spesialeininga har lagt vekk saka etter dødsfall i Ålesund

Politiet gjorde ikkje noko straffbart då dei var involvert i eit basketak med ein mann i Ålesund. Det meiner Spesialeininga for politisaker. Mannen døydde like etter hendinga.

Ingar Bøen er politimeister i Møre og Romsdal politidistrikt. Han har på seg ei lyseblå uniform med gule lapellar og svart slips. Han har lite hår, runde briller og sit med armane i kors. Han sit på eit møterom med dataskjermar og ein vegg med politiet-logoen bak seg.

Bilverkstad fann detaljerte planar om politiaksjon

Politiet gløymde att ei mappe med sensitive personopplysningar i bilen. Det er alvorleg og beklageleg, seier politimeisteren.

Blomster og lys på gata i Ålesund etter at ein person døde i helga.

Endeleg obduksjonsrapport er klar etter at mann døydde i Ålesund

Spesialeininga for politisaker opplyser at dei er ferdige med å etterforske dødsfallet i Ålesund i januar.

Fleire bukettar med blomar og gravlykter er lagt ned i ei gate i Ålesund sentrum. Rosene er raude og er opplyst av ei låg vintersol. Ute av fokus, nede i gata, ser vi lysa til bilar som kjem køyrande og fargerike hus på kvar side av vegen. Den eine gravlykta er tend.

Uklar dødsårsak etter at mann døydde i Ålesund

Spesialeininga opplyser at det vil ta om lag to månader å få svar på årsaka til at ein mann døydde i Ålesund. Politiet var involvert i eit basketak med mannen i forkant av dødsfallet.

Fleire har lagt ned blomster og tent lys på fortauet. På vegen kjem det køyrande ein blå lastebil.

Politiet varsla ikkje om dødsfall i Ålesund før rykta tok av

Det var først då det oppstod spørsmål og spekulasjonar at politiet meldte eit dødsfall til Spesialeininga. Politimeisteren i Møre og Romsdal forsvarer avgjerda.

Erik Steen Mikalsen, sjef ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt, står på eit presserom. Han har på seg ein lyseblå uniform med svart slips og gull-lapellar. På veggen bak han ser vi Politiet sin logo og riksvåpenet på ein blå vegg. I forgrunnen, ute av fokus, ser vi eit kamera og ein fotograf som filmar.

Politiet la mann i bakken – nekta for det tre gonger til lokalavisa

I seks timar hevda politiet i Ålesund at dei ikkje hadde lagt nokon i bakken, før dei snudde. – Det er skadeleg for tilliten til politiet, seier advokat.

Politihuset i Ålesund. Vi ser ein grå bygning med brune vindaugskarmar mot ein mørkeblå himmel. Sola skin, og vi ser eit stort skilt med ordet POLITI øvst på bygget.

Spesialeininga har starta etterforsking av dødsfall i Ålesund: – Prøver å få heile bildet

Spesialeininga har i dag avhøyrd politibetjentane etter eit dødsfall i Ålesund i helga. Samtidig etterforskar politiet kva som skjedde i forkant av hendinga.

Ålesund politistasjon

Spesialeininga etterforskar politiet i samband med dødsfall i Ålesund

To politibetjentar i Møre og Romsdal politidistrikt har status som mistenkte etter eit dødsfall i helga.