NRK Meny
Normal

– Russen har et ufortjent dårlig rykte

Natt til 1. mai inneærer ofte mye spetakkel. Men i natt var det litt roligere enn politiet forventet.

Russ 2013
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mange tar seg ofte en tur på byen eller til andre festlige lag natt til 1. mai. Det er en natt som ofte forbindes med mye fyll og ungdomsfester, men årets feiring har gått litt bedre enn forventet, ifølge politiet.

I Nordmøre og Romsdal politidistrikt har de hatt en del små hendelser. Det er russeslipp, men det er ikke russen som har skapt mest trøbbel.

– Det har vært som normalt og ingen store hendelser. Vi har hatt litt festbråk og slåssing som stort sett har vært mellom ikke-russ. Russen har et ufortjent dårlig rykte, og det er ikke bare de som lager bråk natt til første, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad.

00:27 Krakilsk 18-åring: Dørvakter ved et utested i Molde satte håndjern på en 18-åring. Han ble hentet av politiet og satt i arrest.

Laster Twitter-innhold

00:50 Slåss med dørvakter: En mann i 20-årene slåss med dørvakter på Kompagniet i Molde. Han ble også satt i arresten.

00:54 Kjørt hjem av politiet: En overstadig beruset mann i 20-årene ble hentet ut fra Rallarn pub i Sunndal og kjørt hjem til familien sin av politiet. En time senere ble en 17 år gammel jente, i samme tilstand, tatt vare på av politiet i Sunndal. Moren kom fra Molde og hentet sin datter.

01:17 15-åring med husarrest: Politiet traff en beruset 15 år gammel jente i Molde sentrum. Hun ble kjørt hjem til mor og fikk pålegg om å holde seg der.

02:27 Uregjerlig på legevakta: En 19 år gammel kvinne skal ha skapt trøbbel på legevakta i Molde. Hun ble tatt med til arresten.

02:34 Urinerte i inngangsparti: En mann i 30-årene ble anmeldt etter at han urinerte i inngangspartiet til Bare Blå i Molde.

04:41 Truet med kniv: To menn i 20-årene skal ha vært i konflikt i Sunndal og den ene hadde truet med å bruke kniv. Den mistenkte ble kjørt hjem til foreldrene.

Laster Twitter-innhold

Ellers har det vært et par mindre hendelser med slåssing og fyll på Nordmøre og i Romsdal.

– Mindre trøbbel enn vanlig

Politiet på Sunnmøre sier at de har hatt mindre trøbbel enn tidligere år.

– Vi har hatt noen hendelser der vi har måttet gripe inn, men litt må man regne med på en slik natt. Jeg syns det har vært mindre bråk enn vanlig, sier operasjonsleder Kenneth Sætre i Sunnmøre politidistrikt.

00:01 Spyttet etter politiet: Rundt midnatt natt til første mai ble to menn på 18 og 20 år satt i arresten etter å ha lagd bråk i Ålesund. De skal ha ropt, skreket, sparket i biler, banket på dører og spyttet etter politiet. Sak blir opprettet, opplyser politiet.

00:15 En moped – tre personer: En moped med tre personer på ble stoppet på Flisnes i Ålesund. Den 18 år gamle sjåføren var beruset, og ble tatt med for å ta blodprøve. Mannen er anmeldt.

01:08 Kastet flasker i fart: En gjeng med russ skal ha kastet glass og flasker fra en russebil i fart i Ålesund sentrum. En annen bilfører skal ha punktert på grunn av dette. Saken er anmeldt.

01:30 Husbråk på Hareid: En mann i 20-årene skal ha oppført seg svært hissig på en hjemmefest på Hareid. Politiet fjernet han fra stedet og satt han i arresten.

Politiet opplyser at de har hatt en del klager på høy musikk, både fra russ og andre. Det har vært slåssing i Ålesund, Ulsteinvik, Vigra, Hareid og Volda.