Rivaleriet lever: – Ligger et hat under overflaten

Det er gått 14 år siden AaFK sist slo Molde i Eliteserien. Det har AaFKs supporterleder sett seg lei av.

AaFK/Molde supportere

ORANSJE MOT BLÅTT: Lørdag barker AaFK og Molde sammen nok en gang. Det er 14 år siden sunnmøringene gikk seirende ut av denne duellen i Eliteserien.

Foto: SCANPIX

Laster innhold, vennligst vent..
Jostein Hjeldnes

AAFK: Jostein Hjeldnes er leder for supportergruppen Stormen.

Foto: Terje Reite / NRK

Siden jubeldagen i 2003, har AaFKs supportere lengtet etter den samme lykkerusen man får av å overgå sin nærmeste nabo og rival. Hadde supporternes frie vilje vært avgjørende hadde sunnmørslaget gått seirende hjem hver eneste gang, men deterministiske årsaker har villet det annerledes.

På lørdag møtes Molde og AaFK igjen, og supporterlederen i Stormen, Jostein Hjeldnes, mener det er på tide at laget nærmest hans hjerte igjen får tre poeng og Molde null.

– Det er virkelig på tide at vi tar tilbake tronen. Nå er jeg drittlei av å bli pissa på av bøndene fra Molde, konstaterer han.

Storebror mot lillebror

Svein Erik Jenset

MFK: Svein Erik Jenset er leder for supportergruppen Tornekrattet.

Foto: Espen A. Istad/STUDIOISTAD

Ålesund er kanskje den største byen, men på fotballbanen er Molde tradisjonelt den desidert største klubben i Møre og Romsdal.

De siste årenes suksess med flere serie- og cupgull manifesterer det. Leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset, ser ingen grunn til at balansen forskyves, og forventer tre nye poeng mot rivalen i sør.

– Det er 14 år siden sist, og før eller senere må kampen der AaFK vinner igjen komme. Samtidig føler jeg at vi har et lag som er sterkt nok til å dra i land seieren på hjemmebane, forteller Jenset, som gleder seg til å ta imot «lillebror».

– Man føler litt på den storebror/lillebror-følelsen, som det er når et lag er litt ferskere enn det andre. Det er kamper med en fantastisk stemning, og to lag som gir alt, legger han til.

  • Les også:

– Handler om folks personlighet

Avstanden mellom lagene de siste årene har likevel vært mindre enn man kanskje skulle tro. Ved endt sesong i fjor skilte kun tre poeng Molde og AaFK, og differansen er den samme når lagene møtes lørdag.

Hjeldnes i Stormen er ikke enig i storebror/lillebror-karakteristikken, men mener at det ligger litt hat under overflaten mellom byene.

– Det har litt med fogdestrid å gjøre, at fylkeskommunen er lagt til en bitteliten bygd inne i fjorden, at pengemaskinen ligger her, mens der lever de på statlige goder. Det handler litt om personligheten til folk, men i begge byene finnes det både kjekke folk og idioter, mener han.

Hør kampen på radio her.

Laster innhold, vennligst vent..