Akers Solstad tar over Rem Offshore

De to rederiene blir til ett etter lengre tid med spekulasjoner. – Rem er i ferd med å bli historie, sier Åge Remøy, men lover videre drift i Fosnavågen.

Normand Skarven

Solstad Offshore, hvor Kjell Inge Røkke og Aker er hovedaksjonær, har tatt kontrollen over Rem Offshore.

Foto: Solstad Offshore

Kjell Inge Røkke

AKER: Kjell Inge Røkke og Aker er hovedaksjonær i Solstad Offshore.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det Herøy-baserte rederiet Rem Offshore har blitt slått sammen med Solstad Offshore, hvor Kjell Inge Røkkes Aker er hovedaksjonær.

Aker og Røkke blokkerte nylig Rems refinansieringsplan og får nå viljen sin i form av at de to rederiene blir til ett. Formelt skjer fusjonen ved at Rem blir slått sammen med et datterselskap av Solstad.

Det kommer frem i en børsmelding sendt ut av selskapet torsdag. Solstad Offshore er et rederi fra Skudeneshavn i Rogaland og det er her det nye selskapets hovedkontorer skal ligge.

– Fusjonen mellom Solstad og Rem er et skritt i riktig retning, men det er fremdeles et sterkt behov for ytterligere konsolidering, uttaler konsernsjef i Solstad, Lars Peder Solstad i børsmeldingen.

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Lover videre aktivitet i Fosnavåg

Aage Remøy

REDER: Åge Remøy grunnla Rem Offshore i 1996, men nå er selskapet historie.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Rem Offshore hadde rigget for å klare seg alene fremover, men det gikk ikke som vi hadde håpt. Vi fant ut at i stedet for å kjempe imot sammenslåing, ville vi få det beste ut av det, forteller Åge Remøy.

Flåten av konstruksjonsskip vil styres fra kontorene i Skudeneshavn, mens forsyningsskipene vil kontoret på Sunnmøre ha ansvar for.

Åge Remøy synes det er leit at selskapet han startet nå er historie, men tror løsningen vil være god for de omlag 500 ansatte.

– Når vi først skulle slå oss sammen, synes jeg Solstad er av de beste vi kunne samarbeide med. Rem er i ferd med å bli historie, og vil bli en del av Solstads system. Det viktigste for oss var at de ansatte hos oss skulle få beholde jobbene, og vi vil fortsatt ha en operativ base i Fosnavåg, sier rederen.

De ansatte i Rem Offshore ble informert i et møte klokken 08.30 torsdag.

Aker: – Nødvendig i dagens marked

Det nye rederiet vil ha en samlet flåte på 62 skip og vil være det nest største offshoreskip-rederiet i Norge.

– Fusjonen er et nødvendig strukturtiltak i dagens offshoreservice-marked. Det vil muliggjøre en mer effektiv drift med lavere kostnader for det nye selskapet, sier konsernsjef i Aker, Øyvind Eriksen gjennom børsmeldingen.

Det er ventet at Aker vil gjøre flere innhogg i offshoremarkedet, og Eriksen har tidligere beskrevet Rem som «en liten brikke i et større puslespill» til E24.

Professor i samfunnsøkonomi, Ola Grytten, har tidligere uttalt til NRK at konsekvensene ved et oppkjøp av Rem Offshore kan få store konsekvenser for den maritime næringen.

– Kanskje for mange ansatte, og kanskje for videre drift i rederiet, er dette positivt. Men det er ikke nødvendigvis positivt for Herøy og shippingmiljøet der, og det er definitivt ikke positivt for Åge Remøy, sier Grytten.