REM Offshore fikk avslag fra obligasjonseierne

Rederiet fikk ikke gjennomslag for sitt forslag til refinansiering av obligasjonslånene. – Dette betyr at vi ikke har noen løsning for selskapet, sier adm. direktør, Arild Myrvoll.

Rem Offshore

REM: Et av REM Offshores skip. Rederiet sliter økonomisk for tiden.

Foto: Arne Flatin / NRK

REM Offshore fikk avslag på sitt forslag til refinansiering av sine obligasjonslån. Det går frem av en melding fra Oslo Børs mandag ettermiddag.

Rederiet har to obligasjonslån på til sammen 780 millioner kroner. Over 1/3 av obligasjonseierne sa nei til en refinansiering under et møte i Oslo mandag.

– Dette betyr at vi ikke har noen løsning for selskapet, og det synes vi er uheldig. Vi hadde en veldig god skisse på plass med våre banker, de største obligasjonsinvestorene, VARD og hovedaksjonærer, så det var mange parter finansieringsløsningen vår var forankret hos. Det var overraskende at det ble nedstemt, og det sender oss inn i en uavklart situasjon, sier administrerende direktør, Arild Myrvoll til NRK.

Hva tenker du om at de sa nei?

– De har nok en egen agenda med det, men det er litt vanskelig for meg å svare på.

– Dramatisk for selskapet

De to lånene som ikke ville gå med på refinansieringsplanen, REM04 og REM05, har en verdi på henholdsvis 280 millioner og 500 millioner kroner.

Myrvoll sier at de vil jobbe iherdig med å få på plass en ny løsning i dagene som kommer.

– Hvis man ikke får på plass en ny skisse er det dramatisk for selskapet, men vi legger til grunn at vi skal klare å få til dette. Vi må sondere hvilke alternative handlingsrom vi har. Vi må også gå i dialog med den aktøren som stemte ned forslaget og se om vi får på plass en ny løsning for selskapet, forteller han.

Røkke blokkerte

Kjell Inge Røkke

Ifølge nett.no var det Kjell Inge Røkke som blokkerte refinansieringen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Nett.no skriver at det var Kjell Inge Røkke som blokkerte refinansieringen, men Myrvoll vil ikke kommentere dette.

– Det er ikke utenkelig det, men det er ikke noe jeg vil bekrefte nå. Vi kjenner til hvem som står bak, men det er ikke noe jeg ønsker å gå ut med nå, sier han.

Overfor smp.no bekrefter imidlertid styreleder Åge Remøy at det var Røkke og Aker som blokkerte.

– Hvis du vil fusjonere med noen er det første du burde gjøre å komme å snakke med oss for å se om vi hadde felles interesser og se om vi hadde eit utgangspunkt for noe, sier Åge Remøy, styreleder i Rem Offshore til avisen.