Hopp til innhold

– Vi har ikke råd til et tap

Ole Gunnar Solskjær er klar på at Molde FK trenger tre poeng om de skal klare å henge med i toppen.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Molde.

TRENER: Ole Gunnar Solskjær sier laget hans trenger en seier om de skal henge med de aller beste.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Før denne sesongen hadde Molde FK klare ambisjoner om å minske gapet opp til Rosenborg, og igjen bli en kandidat til seriegullet.

Ambisjonene er der fremdeles, men romsdalslaget må likevel innse at det er ni poeng opp til serielederen etter at åtte kamper er spilt. I helga gikk de på en skikkelig smell, og tapte 4–1 for Brann i Bergen.

Derfor kommer Ole Gunnar Solskjær med en klar melding før 16. mai-oppgjøret mot Sogndal:

– Vi har ikke råd til et tap i morgen.

Vil gå med rak rygg i 17. mai-tog

Molde-treneren er imidlertid ikke ute etter å legge ekstra press på spillernes skuldre. Solskjær mener at Molde har spilt god fotball i store deler av kampene de har tapt, og vil ha det samme fra sitt mannskap igjen.

– Det viktigste er at spillerne kommer utpå her med et stort smil om munnen, gleder seg til å spille og vi ufarliggjør situasjonen. Ingen spiller godt hvis de er redd for å gjøre feil. Vi stoler på at spillerne har kvaliteter, og vi har lyst til å se det i morgen, sier han.

Det har murret litt blant supporterne etter de to tapene mot naborival AaFK og Brann, men Solskjær føler ikke på presset helt enda.

– Vi får snakkes igjen etter kampen i morgen. Tar vi den sjansen, kan vi gå med rak rygg i 17. mai-toget, mener han.

Hjerte, følelser og glede

 Ruben Gabrielsen (t.h.) og Matthías Vilhjálmsson

STOPPER: Ruben Gabrielsen sier det ikke er noen krisestemning blant Molde-spillerne.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Heller ikke Ruben Gabrielsen går med på at det er noen form for krisestemning, tabellsituasjonen til tross. Midtstopperen har en ting for øye før 16. mai-oppgjøret.

– Vi skal angripe kampen med hjerte, følelser og glede. Vi gleder oss til kampen i morgen, for da kan vi få den revansjen vi vil ha, sier han.

– Det er viktig å ikke trykke på panikknappen. Det er ikke noen krisestemning blant spillerne i det hele tatt, vi bare gleder oss til kamp, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..