Populær polsk dagligvarebutikk i Ålesund

– Mange nordmenn er interessert i polske matvarer, forteller eieren Michal Subocz. Nå har den polske dagligvarebutikken Armis åpnet butikk nummer to.

Armis dagligvare med Maja Gagic og Michal Subocz

BUTIKK NUMMER TO: Armis dagligvarebutikk på Moa er den større enn butikken som ligger i Ålesund sentrum. Her er eieren Michal Subocz sammen med daglig leder Maja Gagic.

Foto: Andrine Davidsen / NRK

I april i år åpnet Michal Subocz den polske dagligvarebutikken Armis i Ålesund sentrum. I dag åpnet den andre butikken på Moa med daglig leder Maja Gagic. Og tilbakemeldingene har vært fantastiske, sier Subocz og Gagic.

– Vi har erfart at mange nordmenn er veldig interessert og åpne for polske dagligvarer. Det er omtrent 50/50-fordeling av polakker og nordmenn som handler hos oss, sier Subocz.

Mange polakker

I Ålesund, Giske, Sula og Skodje bor det i dag omtrent 1500 polakker. Til sammenligning er det omtrent 1000 litauere og omtrent 400 latviere i de samme områdene.

– Generelt sett er innvandringen spesielt høy og omtrent hele veksten av innbyggere i Ålesund, sier rådgiver i Plan og analyseavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune, Trygve Grydeland.

Han baserer seg på tall og oversikt over innvandrere når han sier at en butikk med polske varer skal ha et godt kundegrunnlag i dette området.

Polske matvarer

Subocz forteller at han startet dagligvarekjeden som en hobby. Etter det ble satt opp direktefly mellom Ålesund og Gdansk i Polen i fjor har mange polakker kommet tilbake til Sunnmøre med egne kofferter fulle av mat.

– Mange har gitt uttrykk for at de savner matvarene fra hjemlandet, sier Gagic.

Butikken på Moa mangler fortsatt noen varer, men de har allerede fått god respons. Daglig leder Gagic er fornøyd med plasseringen til butikken, fordi de har mange forbipasserende.

– Det har vært mange nysgjerrige som har gått forbi og tatt seg en tur innom, sier hun og er veldig fornøyd med deres første dag på Moa.