Hopp til innhold

– Noen formuleringer om bypakken kom uheldig ut

Ålesund kommune meldte i går at Samferdselsdepartementet godkjenner bypakken. I dag dementerer Samferdselsdeparementet dette.

Ålesund
Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

Ålesund kommune sendte i går ut en pressemelding med overskriften «Samferdselsdepartementet godkjenner bypakken». Ifølge Samferdselsdepartementet bygger dette på en misforståelse.

Ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal, innrømmer at noen ord var uheldig valgt i pressemeldingen de sendte ut.

– Overskrifta er feil. Bypakken er så klart ikke godkjent. Den er jo ikke ferdigbehandlet fra Ålesund kommune sin side, og søknaden er heller ikke sendt inn, sier Aurdal til NRK.

Slik omtalte NRK Møre og Romsdal bypakkesaken onsdag.

Ålesund kommune skriver da heller ikke i gårsdagens pressemelding at planene for bypakken er endelig godkjent. De skriver at «Samferdselsdepartementet har beslutta at arbeidet med bypakken skal fortsette i tråd med den lokalt vedtatte bypakken».

Likevel uttaler Samferdselsdepartementet at denne pressemeldingen bygger på misforståelser.

– Det er ingen dramatikk i dette. Ålesund kommune har ikke misforstått hva dette dreier seg om. Overskriften og noen formuleringer fra kommunen kom litt skeivt ut. Men det viktige her er de positive signalene fra kommunen, sier Aurdal.

I dagens melding til pressen heter det at Samferdeselsdepartementet ikke har tatt stilling til utbygging og finansiering av en konkret bypakke i Ålesund. Departementet vil ta stilling til konkrete rammer for utbygging og finansiering av en eventuell bypakke i Ålesund, når det eventuelt foreligger en søknad til departementet om dette.

En slik søknad foreligger ikke pr. i dag, skriver Samferdselsdepartementet.

NRK har heller ikke i sin dekning av saken skrevet at Samferdselsdepartementet har kommet med en endelig godkjenning av bypakken. Også NRK, som flere andre medier, har omtalt Ålesund kommunes glede over positive tilbakemeldinger fra Samferdselsdepartementet.