Hopp til innhold

Holder infomøte før Bølgen-slipp for å unngå at unge blir redde

Filmen har førpremiere i helga og handler om et skred som skaper en monsterbølge i bygdene rundt Storfjorden.

Filmscene frå filmen "Bølgen"

SKREMMENDE: Filmen, som har Kristoffer Joner i hovedrolla, skal vise et skremmende scenario som kan hende bygda Geiranger.

Foto: Fantefilm

Stranda kommune skal holde informasjonsmøte for å unngå at unge blir skremt av filmen Bølgen. Ordfører Jan Ove Tryggestad forteller at det vil hjelpe unge med å skille mellom fiksjon og virkelighet.

Actiondramaet Bølgen er fiksjon, men med et realistisk bakteppe. Filmen skal være et nervepirrende actiondrama.

Skremmende bakteppe

JAN OVE TRYGGESTAD

Jan Ove Tryggestad, ordfører i Stranda, forteller til NRK at de vil orientere unge om forskjellen mellom fiksjon og realitet i forhold til katastrofefilmen Bølgen.

Foto: gUNNAR SANDVIK / NRK

Det er Tafjordulykken i 1934 og faren for fjellskred på Åkneset på indre Sunnmøre som ga filmskaperne ideen om å lage en katastrofefilm fra nettopp dette området.

– Vi gjør dette for å møte barn og unge som kan være sårbare når det gjelder å skille mellom fiksjon og realitet, sier ordføreren.

Informasjonsmøtet skal holdes parallelt med en konferanse om beredskap rundt Åknesremna i Stranda. Filmprodusent og hovedrolleinnehaveren Kristoffer Joner kommer til Geiranger for å snakke om filminnspillinga og innholdet i Bølgen 26. august. Ordføreren forteller at en av grunnene er å gjøre unge mindre redd når de ser filmen.

Filminnspilling Geiranger

Her er hovedrolleinnehaveren Kristoffer Joner, skuespiller Johannes Oftebro og regissør Roar Uthaug i Geiranger under innspillingen.

Foto: Lena Høyberg / NRK

– Det aller viktigste for oss er å sikre oss at de forstår det markante skillet mellom å lage film for det store kinomarkedet og å drive beredskapsarbeid, sier Tryggestad.

Scenarioet kan skje i Geiranger, men ikke på denne måten. I filmen er ikke beredskapen den samme som i virkeligheten.

Filmatisering av et mareritt

I filmen går alarmen ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) er plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Familien er splitta og det er bare 10 minutter til den 80 meter høye bølga treffer den vesle bygda.

Informasjonsmøtet blir holdt samme dag som at filmen har visning i Stranda.

– Mange unge er ikke gamle nok til å se filmen, men det er det nok mange som kommer til å gjøre likevel. Derfor velger vi å være føre var, sier Tryggestad til NRK.