NRK Meny
Olav Lundanes
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Olav Lundanes

Oppsummert

Olav Lundanes er fra Emblem i Ålesund og kommer fra en familie med orienteringsløpere. Han er både verdensmester, europamester, norgesmester og juniorverdensmester i orientering.

  • Lundanes fikk problemer

    Det ble en fjerdeplass for Norges herrer i verdenscupstafetter i orientering i Latvia i dag, med Olav Lundanes, Magne Dæhli og Eskil Kinneberg. Der Lundanes var best under fredagens mellomdistanse, var det nettopp han som lørdag fikk problemer på 2.-etappen for det norske førstelaget på herresiden da han gikk på en skikkelig bom underveis. – Magne Dæhli og Eskil Kinneberg viser med gode etapper at laget har god moral. Men en trenger tre gode etapper for å være med i toppen under internasjonale stafetter, og i dag hadde vi bare to gode og én under pari. Da blir det for dårlig, sa landslagssjef Kenneth Buch.

  • Bommet på siste etappen

    Olav Lundanes lyktes ikke helt på den siste dagen av O-ringen. Lundanes ledet sammenlagt før dagens etappe, men bommet i en skråli, og i tillegg sier Lundanes selv at kroppen ikke var så bra som han hadde håpet.

    Olav Lundanes
    Foto: Beate Grøndahl / NRK
Olav Lundanes, Carl Godager Kaas og Magne Dæhli tok stafettgull under VM i orientering. Komm.: Arild Andersen og Kjetil Bjørlo.