NRK Meny
Olav Lundanes
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Olav Lundanes

Oppsummert

Olav Lundanes er fra Emblem i Ålesund og kommer fra en familie med orienteringsløpere. Han er både verdensmester, europamester, norgesmester og juniorverdensmester i orientering.

 • Lundanes tok Norge til stafettgull

  Norge slo overraskende hjemmefavoritten Sveits og tok et klart gull på herrestafetten under EM i orientering lørdag. Olav Lundanes var norsk ankermann og var i mål et halvt minutt foran rivalen Daniel Hubmann, melder NTB. – Dette er fantastisk deilig, og det betyr mye for oss som lag. Det er utrolig kult at vi nå har vunnet stafetten i tre internasjonale mesterskap på rad. Det tror jeg ikke noen har gjort tidligere, sa ankermann Olav Lundanes etter lørdagens triumf i Tesserete. Lørdagens gull var Lundanes' første i EM-sammenheng siden 2012. I fjor vant han VM-gull i både langdistanse og stafett.

  Olav Lundanes under stafetten i VM i orientering i Strömstad, Sverige, lørdag.
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje i orientering

  Orienteringsløperen Olav Lundanes fra Emblem i Ålesund tok bronsemedaljen under dagens mellomdistanse under Europamesterskapet i Sveits. Lundanes lå på andreplass under store deler av løpet, men endte altså til slutt som nummer tre, drøye minuttet bak vinneren Matthias Kubyrsz fra vertsnasjonen Sveits.

  Olav Lundanes
  Foto: Remy Steinegger, Steinegger, Remy / NTB scanpix
 • Klare for EM i orientering

  Søskena Ingrid og Olav Lundanes frå Ålesund er klare for EM i orientering. Meisterskapen finn stad i Ticino i den italienskspråklige delen av Sveits frå søndag 6. mai. – Vi har ein stor og god tropp som har gjort gode førebuingar, seier landslagssjef Jørgen Rostrup.

  Olav Lundanes
  Foto: Søren Andersson
 • Lundanes viste form i Sverige

  Olav Lundenes løp inn til andreplass på mellomdistanse under EM-uttaksløpene i orientering i Skåne søndag. Den norske orienteringsprofilen ble kun slått av svenske Jonas Leandersson. – Jeg gjorde få feil, og selv om det i dag kanskje er litt langt opp til Leandersson, føler jeg at begge de to løpene her nede har vært et steg i riktig retning for min del, sier Lundanes til NTB.

  Olav Lundanes under stafetten i VM i orientering i Strömstad, Sverige, lørdag.
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
Olav Lundanes, Carl Godager Kaas og Magne Dæhli tok stafettgull under VM i orientering. Komm.: Arild Andersen og Kjetil Bjørlo.