Olav Lundanes
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Olav Lundanes

Oppsummert

Olav Lundanes er fra Emblem i Ålesund og kommer fra en familie med orienteringsløpere. Han er både verdensmester, europamester, norgesmester og juniorverdensmester i orientering.

 • 16. plass for Lundanes i NM

  Før NM-løpet i mellomdistanse i orientering lørdag ble det snakket mest om duellen mellom Kasper Fosser og Olav Lundanes fra Ålesund. Fosser hoppet over en post og ble diskvalifisert, mens Lundanes havnet helt nede på en skuffende 16.-plass. Audun Heimdal (NTNUI) vant NM-gullet.

  VM i orientering. Mellomdistanse menn.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Lundanes løper langdistansen

  Olav Lundanes har fått gode svar det siste døgnet og stiller til start på dagens langdistanse i VM i orientering.

  Det sier presseansvarlig Ivar Haugen i Norges Orienteringsforbund til NRK.

  34-åringen har hatt skadetrøbbel i oppkjøringen, noe som gjorde at han sto brøt mellomdistansen tirsdag og sto over gårsdagens stafett. Lundanes er tittelforsvarer på langdistanse og har dermed friplass. Norges lag består ellers av Gaute Steiwer, Kasper Fosser og Magne Dæhli.

  Langdistansen sendes på NRK1 og nrk.no fra klokka 1520.

  VM i orientering. Mellomdistanse menn.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Trekker seg fra VM-stafetten

  Regjerende verdensmester Olav Lundanes trekker seg fra torsdagens VM-stafett i orientering etter skadeproblemer. Gaute Steiwer erstatter ham.

  Lundanes er regjerende verdensmester på lang- og mellomdistanse. Han har slitt med skadeproblemer, og velger å trekke seg fra stafetten for å kunne stille til start i de to øvelsene han er regjerende mester i.

  Det betyr at han løper mellomdistansen tirsdag og langdistansen fredag.

  – Jeg har slitt med en skade den siste tiden, og da blir det for tøff belastning å løpe både mellomdistanse, stafett og langdistanse, sier Lundanes.

  Stafettlaget består dermed av Kasper Fosser, som tok sølv på sprinten, sammen med Steiwer og Eskil Kinneberg. (NTB)

  VM i orientering. Mellomdistanse menn.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • To x Lundanes til VM

  Søskenparet Ingrid og Olav Lundanes fra Ålesund er begge tatt ut til VM i orientering. Ingrid er fersk på dette nivået, mens broren Olav er medaljegrossist etter tidligere prestasjoner. VM er i Doksy i Tjekkia fra 3. til 9.juli, men allerede 7. til 13.juni samles hele laget til opplading i Tjekkia.

  Olav Lundanes
  Foto: Per Øyvind Fange / NRK