Olav Lundanes
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Olav Lundanes

Oppsummert

Olav Lundanes er fra Emblem i Ålesund og kommer fra en familie med orienteringsløpere. Han er både verdensmester, europamester, norgesmester og juniorverdensmester i orientering.

 • O-VM avlyst

  Orienterings-VM 2020 er avlyst, og Olav Lundanes får førebels ikkje forsvart VM-gulla frå 2019. Mellom anna tok han sitt fjerde strake VM-gull på langdistanse i førre VM. Nokon har hatt portforbod på grunn av korona, og har ikkje kunna trent, og orieneringsforbundet meiner difor det ikkje blir rettferdige forhold.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Kongepokal til suveren Lundanes

  Olav Lundanes fra Ålesund vant sitt 8. NM-gull på langdistanse i orientering i ettermiddag. Lundanes vant med solid margin, og var 1 minutt og 46 sekunder raskere enn nestemann på resultatlista. Ingen har flere NM-gull på distansen, og Lundanes kunne også ta med hjem sin tredje kongepokal. Her avbildet sammen med kongepokalvinner i kvinneklassen, Andrine Benjaminsen.

  NM i orientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Lundanes vant mellomdistansen

  Olav Lundanes avsluttet sterkt og vant sitt andre gull i orienterings-VM på hjemmebane. Han vant mellomdistansen foran svenske Gustav Bergman.

  VM i orientering. Mellomdistanse menn. Olav Lundanes
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix