Hopp til innhold
Kvinner og menn.
Østfold.
Komm.: Arild Andersen og Kjetil Bjørlo.
Programleder: Ole Rolfsrud.

VM i orientering

Oppsummert

 • Fra Spydeberg i Østfold
 • 16.20: Stafett, kvinner
 • 18.30: stafett, menn
 • Kommentatorer: Arild Andersen og Kjetil Bjørlo
 • Lundanes tok 17. plass

  Olav Lundanes endte på en 17. plass i orienterings-VM.

  Regjerende mester Lundanes har slitt med småskader den siste tiden og trakk seg blant annet fra mellomdistansen, men valgte likevel å stille til start på langdistansen.

  Olav Lundanes
  Foto: Per Øyvind Fange / NRK
 • Suverent VM-gull til Fosser

  Kasper Fosser var suveren fra start til mål på langdistansen i orienterings-VM i Tsjekkia. Dermed tok det norske stjerneskuddet sitt første VM-gull i orientering.

  Fosser fikk seg med seg et solid forsprang fra start, og gjorde ingen feil underveis på manndomsprøven. Til slutt vant nordmannen med tre minutter og fem sekunder til andremann Mathias Kyburz fra Sveits.

  – Det føles helt utrolig. Det er ikke noe annet å si. Det er dette jeg har jobbet for siden jeg var 12–13 år. Nå gikk det, etter fire sølv i VM kommer gullet på siste dagen. Det betyr så utrolig mye, sier Fosser.

  Gullvinneren smilte fra øre til øre i målområdet, men innrømte at det kostet.

  – Jeg skjønte at jeg ledet, så jeg måtte bare samle alt jeg hadde av krefter. Det var deilig å ha noen rygger å gå på også. Jeg er helt i hundre, sier han.

  Det ble i det hele tatt en norsk jubeldag i Tsjekkia. For da det var liten spenning om gullet, ble det spennende i kampen om bronsen, der Magne Dæhli var involvert. Dæhli var i en sekundstrid mot Daniel Hubmann, men etter en god sluttspurt sikret han bronsemedaljen.

  Fosser tok sølv bak kongen av orientering de siste årene, Olav Lundanes, i 2019. Lundanes hadde tatt gull på langdistansen i de fire siste VM-ene, men nå var det altså kronprinsen sin tur.

  Kasper Fosser tar suverent gull på langdistanse.
 • Pallen glapp for Benjaminsen

  Andrine Benjaminsen klarte ikke å ta medalje under den avsluttende langdistansen i orientering-VM. Tove Alexanderson vant sin åttende VM-distanse på rad.

  Benjaminsen slet litt med veivalgene innledningsvis, men fikk for alvor opp tempoet underveis. Benjaminsen løp inn til ledelse med tiden 1.22.56, men veivalgene kostet Benjaminsen mye tid, som gjorde at pallen glapp. Hun endte på fjerdeplass.

  – Jeg synes det var tøft, jeg slet litt med å finne gode veivalg synes jeg. Også valgte jeg noe som jeg synes så bra ut, men halvveis så følte jeg at det andre kanskje var bedre, så jeg har hele tiden løpt med en litt dårlig følelse, sa Benjaminsen etter den avsluttende distansen. (NTB)

  NM-vinner i orientering. Andrine Benjaminsen
  Foto: Ivar Haugen/norges Orienteringsforbund / NTB
 • Norsk sølv i VM i orientering

  Andrine Benjaminsen sikret norsk sølv på mellomdistansen i orienterings-VM tirsdag. Den svenske gullgrossisten Tove Alexandersson tok gullet, hun var 2.21 foran Benjaminsen i mål.

  Norske Kamilla Steiwer var to sekunder unna å få bronsemedaljen. Den kapret sveitsiske Simona Aebersold med en god sluttspurt.

  I herreklassen måtte regjerende verdensmester på distansen, Olav Lundanes, bryte.

  Lundanes vant VM i 2019, men har slitt med småskader i det siste og valgte å trekke seg fra det norske stafettlaget for å satse for fullt på mellom- og langdistanse.

  Det er ikke kjent om han kan løpe langdistansen fredag.

  Kasper Fosser sikret Norge en 5.-plass på distansen, mens Eskil Kinneberg kom på 6.-plass. Magne Dæhli endte på 28.-plass. Matthias Kyburz fra Sveits vant foran Gustav Bergman fra Sverige og Ruslan Glibov fra Ukraina.

  Andrine Benjaminsen
  Foto: (jean-christophe Bott/ / AP

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste