Hopp til innhold

Orientering

Oppsummert

 • 17.45: Sprint
 • Vejle, Danmark
 • NTNUI med historisk seier i Tiomila

  NTNUIs herrelag vant søndag morgen orienteringsklassikeren Tiomila for første gang.

  – Det er fantastisk. Jeg kan nesten ikke beskrive følelsen, sa Elias Jonsson etter å ha løpt NTNUI inn til seier.

  NTNUIs ankermann fikk gå ut i ledelse på den siste etappen med drøye to minutter ned til finske Tamperen Pyrintö.

  Han hadde også med seg Ulrik Astrup Arnesen, Oskar Edvardsson, Mats Eidsmo, Sander Arntzen, Hans Petter Mathisen, Anders Vestøl, Isak Jonsson og Eirik Langedal Breivik på laget.

  I kvinneklassen ble det 3.-plass til norske Nydalens SK. Det var de svært så fornøyd med til tross for at det ble seier sist år. (NTB)

  Elias Jonsson
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Fosser vant etter fantomavslutning

  Kasper Fosser vant torsdagens langdistanse i verdenscupåpningen i orientering i Våler og nordmannen fulgte opp med en ny seier på mellomdistansen lørdag på hjemmebane.

  Etter en forholdsvis jevn åpning, var Fosser fullstendig suveren mot slutten. I mål var han hele ett minutt og 42 sekunder foran Emil Svensk. De to ble nummer én og to på torsdag, men da skilte det kun tre sekunder.

  – En helt utrolig avslutning, sa NRKs kommentator Arild Andersen.

  Flere utfordrere kom bakfra. Nærmest kom sveitseren Matthias Kyburz, men han endte 16 sekunder bak, mens svenske Gustav Bergman ble nummer tre, 30 sekunder bak.

  – Det er enormt kult å få til et så bra løp teknisk. Fysisk var det nok også sterkt i dag. Det er utrolig gøy å ha de marginene på min side i dag også. 16 sekunder er ikke veldig mye, sier Fosser til NRK.

  – Jeg er utrolig glad for det jeg har fått til i helgen. Det føles som jeg har fått ut det beste hver dag. Det er det ikke ofte man greier, sier nordmannen.

 • Svenske seiere i norsk sesongstart

  Det ble svensk seier i begge klasser på langdistansen i den norske sesongstarten i orientering ved Rudskogen. Tove Alexandersson og Emil Svensk, som begge løper for klubben Stora Tuna i Borlänge, var sterkere enn samtlige nordmenn.

  For Alexandersson var det helgens andre seier. Hun var 1.01 foran sveitsiske Natalia Gemperle, mens Norges veteran Marianne Andersen ble nummer tre.

  Emil Svensk vant tjue sekunder foran Kasper Harlem Fosser, mens sveitsiske Matthias Kyburz tok tredjeplassen.

  Verdenscupen starter i Moss om to uker, og det var derfor sterk internasjonal deltagelse. Toppløpere fra blant annet Sverige, Sveits, Ukraina, Danmark og Finland var deltok for å få en gjennomkjøring i Østfold-terreng, og Danmark og Finland brukte løpene som uttakingsløp.

  Norges tropp til verdenscuprunden i Moss blir tatt ut onsdag.

 • Orientering: Kinneberg og Alexandersson best i sesongåpningen

  Eskil Kinneberg og Tove Alexandersson vant herre- og kvinneklassen i mellomdistanse i den norske sesongåpningen for orientering ved Rudskogen Motorsenter.

  Konkurransen var også uttaksløp til verdenscupåpningen i Moss om to uker.

  Kinneberg har fått flere sesonger ødelagt med av skader etter at han ble verdensmester i 2018.

  30-åringen vant 52 sekunder foran svenske Emil Svensk og Gaute Steiwer på tredjeplass. Fjorårets verdenscupvinner Kasper Fosser ble diskvalifisert i løpet.

  I kvinneklassen var den svenske stjernen Alexandersson helt suveren og vant med over halvannet minutt til Tone Bergerud Lye.

  Den norske veteranen var femten sekunder foran sveitsiske Simona Aebersold på tredjeplass.

  Skøyteverdensmester Ragne Wiklund, som tidligere har tatt NM-gull i stafett, ble nummer 11 og er nær en plass i verdenscup-troppen.

  Norges Eskil Kinneberg under lördagens final i sprint under orienterings-VM i Strömstad.
  Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix
 • Orientering: Fosser berget pallplassen etter tidlige bommer

  Kasper Fosser gjorde et par tidlige feil, men avsluttet sterkt og tok tredjeplassen da verdenscupen i orientering ble avsluttet med langdistanse i Davos mandag.

  Med unøyaktig orientering inn mot et par poster tapte Fosser tid, og selv om han etter hvert løp seg både inn i løpet og oppover på resultatlisten, ble det for langt fram til den sveitsiske superveteranen Daniel Hubmann.

  40-åringen vant sin 32. verdenscupseier på hjemmebane. Svenske Max Peter Bejmer ble nummer to.

  – Det var fint at jeg avgjorde verdenscupen sammenlagt i går, sa Kasper Fosser etter målgang.

  Han tar med seg to enkeltseire i verdenscupen, ett VM-gull, gull i World Games og sammenlagtseier verdenscupen ut av 2022-sesongen.

  (NTB)

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP
Kasper Fosser tar suverent gull på langdistanse.

Siste nytt

 • Kåret til verdens beste

  Landslagsprofil Henny Reistad er kåret til verdens beste håndballspiller for 2022 av nettstedet Handball-planet. Det er første gang Esbjerg-bakspilleren mottar den gjeve prisen, som er stemt frem av en jury og nettstedets lesere.

  Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal tok andreplassen, mens svenske Linn Blohm ble nummer tre.

  Flere norske håndballprofiler markerer seg i kåringen, melder NTB: Camilla Herren er kåret til beste venstrekant, mens Reistad ble beste venstreback. Oftedal vant kåringen av beste playmaker, mens Nora Mørk og Katrine Lunde ble henholdsvis beste høyreback og målvakt.

  Henny Reistad
 • Nektet å takke for kampen

  Den ukrainske tennisspilleren Marta Kostjuk ville ikke gi belaruseren Aryna Sabalenka et håndtrykk etter at hun røk ut av Rolands-Garros søndag. I følge BBC ble hun da buet av banen.

  Kostjuk har gjentatte ganger kritisert tennismyndighetene for å ha sett med for milde øyne på spillere fra de to landene, der Belarus er alliert med Russland og støtter krigen i Ukraina.

  Sabalenka uttalte i forkant av duellen at hun ville forstå valget til Kostjuk.

  – Angående motviljen mot håndtrykk, så kan jeg på en måte forstå dem. Jeg forestiller meg at dersom de hadde håndhilst på russere og belarusere, ville de fått så mange meldinger fra hjemlandene sine, sa Sabalenka i forkant av Grand Slam-turneringen i Paris.

  Søndag tapte Kostjuk i strake sett med sifrene 3-6, 2-6 mot Sabalenka og avsluttet som forventet uten å ta motstanderen i hånden. Det samme gjorde hun med belarusiske Viktoria Azarenka under fjorårets US Open. (NTB)

  Roland Garros
  Foto: AP
 • Spanske medier: PSG-keeper alvorlig skadet etter fall

  Den spanske målvakten Sergio Rico (29) ble hentet i ambulansehelikopter etter en fallulykke søndag, melder Marca.

  Rico ble fløyet til sykehuset Virgen del Rocio i Sevilla. Ulykken skjedde i Huelva-området i det sørvestlige Spania.

  Så sent som lørdag satt keeperen på benken da Paris Saint-Germain sikret Ligue 1-tittelen i en 1-1-kamp mot Strasbourg. Rico har spilt en reserverolle siden han kom til den franske storklubben i september 2020.

  Han har tidligere vært i klubbene Sevilla, Fulham og Mallorca. Førstnevnte har allerede uttrykt støtte til sin tidligere målvakt i en melding på Twitter. Der ber Sevilla om styrke og en rask rehabilitering. (NTB)

  Sergio Rico
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste