Hopp til innhold

– Målet er tre medaljer

Olav Lundanes er spent på terrenget i VM-løypene, men føler han er godt forberedt.

Olav Lundanes

Her jubler Olav Lundanes etter VM-gull i 2016. Nå er han snart klar for et nytt VM.

Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

– Jeg er spent, men forma blir bedre og bedre. Jeg ser veldig frem mot å konkurrere. Jeg tror det blir bra, sier Lundanes.

Orienterings-VM startet fredag i Estland og er sesongens store mål. For Olav Lundanes har det før VM bare vært en runde med verdenscup hittil denne sesongen. Der ble Lundanes nummer to på mellomdistanse, og deltok ikke på det siste løpet fordi han ble syk.

Likevel er han ikke bekymret for at dette har gått utover forberedelsene.

– Jeg var bare syk fire-fem dager så det var ikke så ille. Nå har jeg fått trent bra og forberedt meg så godt jeg kan.

Vanskelig terreng

Terrenget de skal konkurrere i i Estland har tett skog og mye vindfall. I tillegg er løypene mye flatere enn de norske løperne er vant med. Det tror Lundanes kan bli utfordrende.

– Det er vanskelig å ta seg frem og det er krevende både o-teknisk og fysisk. Men jeg føler jeg er godt forberedt, så får vi se hvor langt det holder.

Lundanes har tatt gull både i junior-VM, EM, NM og VM. Under VM i fjor tok han gull både på langdistansen og på stafetten. Selv om han har vunnet omtrent det som er å vinne vil han ha mer.

– Hvis jeg presterer på topp alle tre dagene er medaljene innen rekkevidde. Men man kan ikke garantere noe i idrett.

Før årets VM frykter han både sveitserne, franskmennene, og svenskene – i tillegg til egne lagkamerater, og sier at han hele tiden fokuserer på ting som han kan bli bedre på.

– Er alt annet enn gull en nedtur?

– Jeg er stort sett alltid fornøyd med medalje hvis jeg gjør et bra løp. Men hvis jeg har sjanse til å vinne, men gjør en bom, så blir jeg skuffet selv med medalje. Det spørs litt på prestasjonen, sier han.

Siste justeringer

Tirsdag starter VM for Lundanes sin del. Da er det langdistanse, før mellomdistanse torsdag og stafett fredag. De siste dagene har løperen brukt på å fininnstille det o-tekniske.

– Nå blir det lett jogg frem mot konkurransen for å samle mest mulig overskudd både i bein og i hodet slik at jeg er så klar som mulig.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL