NRK Meny
Normal

Molde slo Aalesund 2-1

Dette ble akkurat så uhøytidelig som det de to gode naboene la opp til. Det ble kanskje litt mer trøkk enn å spille elleve mot elleve på trening. Molde gikk seirende ut av treningskampen.

Video AaFK-MFK treningskamp 15.11.11

Se målene i 2-1-kampen mellom Molde og Aalesund.

Kampen er over og Molde vant 2-1 over Aalesund. Magne Hoseth og nykommer Martin Linnes scoret for Molde.

Martin Linnes er Kongsvingerspiller. Kongsvinger bekrefter overfor NRK at han har skrevet under for Molde, og er klar for romsdalingene fra nyttår.

Lekende lett for Leke

Også for Aalesund ble det en nykommer som coret. Leke James er på prøvespill hos Aalesund. Prøveperioden ble forlenget for at han skulle få vise seg frem i denne kampen.

Det var sikkert lurt, for målet var helt og fullt Lekes mål. Han fanget ballen langt bake på banen. Han fullførte et langdistanseløp, og på mesterlig vis vendte han bort en Moldespiller og satte ballen sikkert i nota, til en foreløpg 1-0-ledelse for Aalesund.

– Resultatet ikke viktig

Dette var så avgjort en treningskamp. Ikke bare ble det kun spilt 30 minutters omganger. Molde byttet så mange som 6 spillere i pausen. Begge lagene hadde flere spillere ute etter landslagsoppdrag.

Kjetil Rekdal

- Resultatet var ikke det viktigste i dag, sier Aalesunds-trener Kjetil Rekdal.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Verken jeg eller Ole Gunnar tenkte noe på resultatet i dag. Vi ønsket å spille kamp og å unngå skader. Det er mange som ikke har spilt på en stund Det var greit å få spilt en kamp nå, sier Aalesunds-trener Kjetil Rekdal.

Mange manglet i dag

Og det var en noe spesiell utgave av Aalesund som kom ut på matta i dag. Spillere som Michael Barrantes, Demar Phillips, Sten Grytebust, Jonathan Tollaas, Peter Orry Larsen og Fredrik Ulvestad mangler. De fleste er ute på grunn av landslagsoppdrag, mens Michael Barrantes rett og slett har fått fri.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær sier at det jo er viktig å vinne i Ludo også. Selv om resultatet ikke var det viktigste, var han fornøyd med seieren mot Aalesund.

Foto: Remi Sagen / NRK

Etter pausen kom Ole Christian Rørvik kom inn i stedet for keeper Jonas Sandquist. Aalesund satte også inn 17-åringen Thomas Martinussen.

– Ja, det var nå nesten ingen av disse spillerne som var med på Ullevaal. Det var 14 eller 15 spillere som ikke var her i dag. Laget vårt var veldig spesielt sammensatt i dag. Likevel gjør vi en OK kamp, sier Rekdal.

– Vil jo vinne også når du spiller ludo

Også Molde lot reservekeeper Elias Walderhaug som står i mål. Og der var et par interessante forandringer i forsvaret. Kongsvingers Martin Linnes spilte høyreback. Kongsvinger bekrefter at han har skrevet under for Molde, og blir å finne i Molde-stallen fra nyttår.

Den færøyske spilleren Pol Justinussen er på prøvespill og spilte midtstopper for Molde.

– Selv om du spiller ludo vil du jo vinne. Sånn er det jo i en treningskamp også. Men resultatet var ikke det viktigste. Det som er viktig er å gjøre sitt beste. Og det var brukbart i dag også, sier Moldetrener Ole Gunnar Solskjær.

– Er laget nullstilt etter at dere fikk seriegullet?

– Jeg tror ikke det handler om å nullstille seg. Vi skal heller bygge videre på dette. Det skal få gå opp for dem at de er seriemestere, at de er gode fotballspillere. Så skal vi bygge videre på dette, sier Solskjær.

– Vi skal altså ikke begynne på null igjen. Vi skal bruke den gode følelsen vi har av å være seriemestere, sier han.