Highasakite kan vinne to priser på årets Spellemann

Torsdag formiddag ble nominasjonene Spellemannprisen 2016 presentert. I år kan Highasakite ta med seg to priser hjem.

Ingrid Helene Håvik

Ingrid Helene Håvik fra Ålesund er nominert til Spellemannpris med bandet Highasakite.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bandet Highasakite med vokalist Ingrid Helene Håvik fra Ålesund, er igjen nominert til Spellemannprisen. I år er de nominert i kategorien «Popgruppe» med albumet «Camp Echo» – en kategori de vant i 2015. Den andre nominasjonen er for «årets musikkvideo» med låten «Golden Ticket», som også ligger på topp på listen over de mest spilte låtene på P3 i 2016.

Her kan du se den nominerte musikkvideoen til «Golden Ticket»:

Flere nominerte fra fylket

På listen blant de nominerte finner vi også Hild Sofie Tafjord og Nils Petter Molvær – begge fra Langevåg i Sula kommune. Nils Petter Molvær er nominert i kategorien «Jazz» med albumet «Buoyancy». Hild Sofie Tafjord er nominert i kategorien «samtid» med verket «Crepuskular Hour», som også er nominert til TONOs komponistpris.

Hanne Kolstø fra Sykkylven er nominert i kategorien «popsolist» med albumet «Fest Blikket». Kolstø var også nominert i samme kategori tilbake i 2014.

Det er totalt 26 priser som skal deles ut på Sentrum Scene den 28. januar, inkludert i dette er også «Årets Spellemann og hedersprisen. Vi har plukket ut de nominerte fra Møre og Romsdal. Klikk her for å se alle nominasjonene til Spellemannprisen 2016.