NRK Meny
Normal

Nicolai (25) tok opp det han sa i søvne: – Shit, e hakke bokser

Både Nicolai Engeli Godø selv, venner og familie ler seg i hjel over alt det rare han sier i søvne. Der snakker han om alt fra ønsket om flere katter til mangelen på boksershorts.

Nicoali Engeli Godø har tatt opp det han sier i søvne i over fire år.

Miriam Andreassen Godø og Nicolai Engeli Godø

SØVSNAKKER: Nicolai sammen med kona Miriam Andreassen Godø. Hun får ofte høre det mannen sier i søvne.

Foto: PRIVAT

Har du noen gang lurt på om du snakker i søvne? Og ikke minst hva du snakker om når du har tatt turen til drømmeverdenen?

Nicolai Engeli Godø fra Ålesund fikk tilbakemeldinger på at han snakket mye i søvne, og tok saken i egne hender. Fra 2012 til 2016 har han tatt opp samtalene med seg selv på nattetid, og resultatet ble en hysterisk monolog.

– Jeg ble stadig mer overrasket over hva i all verden jeg drev og snakket om på natta. Jeg begynte å ta opp hver natt og viste det til medelevene mine, og de lo seg i hjel, forteller Engeli Godø.

Hør alle klippene Nicolai har tatt opp i videoen øverst i saken!

– Har tatt helt av

Han la ut videoen på sin egen Facebook-side og i skrivende stund har over 21000 fått seg en god latter av søvnsnakkingen. Også TV2 har omtalt saken på sine nettsider.

– Plutselig tok det helt av, og det er mange som deler og kommenterer. Jeg har glemt litt at det er så spesielt, for jeg var blitt vant til å høre på meg selv, sier Engeli Godø.

Han er gift med Miriam Andreassen Godø, og det er ikke sjelden hun må be han slutte med søvnsnakkingen.

– Kona mi blir vekt annenhver natt, men da må hun bare dytte og slå litt, så blir jeg stille.

Også når de ikke sover i samme seng, hender det at kona likevel blir nevnt i samtalen.

– I det første klippet snakker jeg med kjæresten min om at jeg har lyst på katt, men hun har ikke det. Så da har vi en diskusjon om det i drømmen min, uten at hun er til stede i rommet, ler 25-åringen.

Professor: – Ikke uvanlig

Ståle Pallesen

PROFESSOR: Ståle Pallesen sier at det er vanlig å snakke i søvne.

Foto: André Marton Pedersen / NRK

– Det er et vanlig fenomen og undersøkelser viser at 66 prosent gjør det minst en gang i livet sitt, forteller professor i psykologi ved Universitetet i Bergen, Ståle Pallesen.

Han har studert adferden til mennesker når vi sover, men man er fremdeles ikke helt sikker på hva som forårsaker søvnsnakking.

– Man vet at det sannsynligvis oppstår når man har hatt en liten oppvåkning i hjernen i forbindelse med søvn. De fleste snakker ikke bare i søvne når man drømmer, så det er ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom det man drømmer og det man snakker om i søvne, forteller Pallesen.

Det siste kan Engeli Godø være enig i.

– Når jeg våkner dagen etter husker jeg ofte hva jeg har drømt på natta, men det stemmer ikke overens med det jeg har drømt. Det er alltid veldig spennende å hente mobilen når jeg våkner, sier han.