Lars Bohinen er ny AaFK-trener

– Vi mener at dette er en god match, sier klubbdirektøren i Aalesunds Fotballklubb.

Lars Bohinen intervjues av NRK

Lars Bohinen har vært Sandefjord Fotballs hovedtrener i fire sesonger. Han har to opprykk på CV-en, og ønsker nå å få et tredje.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Aalesunds Fotballklubb har vært på jakt etter ny trener siden det forrige uke ble kjent at Trond Fredriksen var ferdig som hovedtrener i klubben. Ifølge klubbdirektør Geir Steinar Vik har det blitt jobbet med en lang liste av trenerkandidater.

Geir Steinar Vik

Klubbdirektør Geir Steinar Vik tror Lars Bohinen vil bli viktig for å bygge opp igjen klubben.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

– Vi mener at dette er en god match, og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier Vik i en pressemelding.

Klubben tror den nye treneren vil skape stort engasjement rundt klubben som rykket ned denne sesongen og må spille i OBOS-ligaen neste sesong.

Vil være viktig for å gjenoppbygge AaFK

Som spiller har Lars Bohinen 49 A-landskamper for Norge, og han har gjort klubbkarriere i blant annet Nottingham Forest, Blackburn og Derby. Han har også vært sportslig administrativ leder og sportsdirektør i Stabæk og Vålerenga. Siden 2014 har han ledet Sandefjord til to opprykk til Eliteserien.

– AaFK får en trener som ble nominert i kåringen av årets trener i Eliteserien, og en leder som vil være en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball, mener Geir Steinar Vik.

– Stort potensial i klubben

Eliteserien fotball 2017: Sogndal - Sandefjord.

Lars Bohinen sier at han gleder seg til å møte engasjerte supportere og gode spillere i Ålesund.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Bohinen hadde ett år igjen på kontrakten med Sandefjord Fotball men klubbene har forhandlet seg frem til enighet. Sandefjord skriver på sine nettsider at Bohinen har vært viktig for klubben og har en stor del av æren for at Sandefjord skal spille i den høyeste divisjonen også neste år. De ønsker nå treneren lykke til videre i ny klubb.

Lars Bohinen er for tiden på ferie og sier på telefon fra Dubai at han takket ja fordi utfordringen med å få Aalesund opp i toppen av norsk fotball igjen, fristet.

– Det er en spennende klubb hvor veldig mye ligger til rette. Det er en fantastisk stadion, fantastiske treningsfasiliteter, gode menneskelige ressurser, og jeg tror også et latent, men stort og engasjert publikum.

Han er nå opptatt av å tette hullene i spillertroppen, og nullstille dem som er med fra 2017-sesongen og mener opprykk til Eliteserien på første forsøk bør være innen rekkevidde.

– Jeg vet av erfaringen at det ikke er en enkel øvelse, men det må være et helt klart mål, sier Bohinen.

– Vi må kunne klare å få etablert en slagkraftig spillerstall som har muligheter til å rykke opp.

– Nå kommer vi til å vinne en hel haug med kamper

Lederen for Stormen, supporterklubben til AaFK ser lyst på fremtiden med ny trener i fotballklubben.

Jostein Hjeldnes i Stormen jublar for mål

Jostein Hjeldnes, leder i supporterklubben Stormen.

Foto: Frode Berg / NRK

– Noe av det beste de har gjort så langt er å ta inn treneren så fort som mulig slik at de får ordnet opp i problemene de har. Nå kommer vi til å vinne en hel haug med kamper, sier Jostein Hjeldnes.

Han tror den nye treneren vil gi ny entusiasme til supporterne.

– Dette blir noe helt annet. Vi har vært nede på et lavnivå, og nå skal vi snu det. Entusiasmen kommer tilbake til byen og da vil det dukke opp masse folk. Jeg tror vi vil få en fantastisk sesong.

Aalesund møter Sogndal i serieåpningen 3. april.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold