Aafk rykker ned - Sogndal reddet kvalik med tre mål på seks minutter

Begge tok frem sitt ypperste angrepsnivå, men bare Sogndal får sjansen til å fornye kontrakten i eliteserien. Årets nedrykksstrid ble av den dramatiske sorten.

nedrykk

Mens Sogndal-spillerne jublet for en ny sjanse, var det fortvilede Aalesund-spillere som måtte innse at de skal spille 1. divisjon neste år.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix/Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg er utrolig fornøyd, spesielt med at det var så mange som sto frem i dag, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Det ble en usedvanlig nervepirrende siste serierunde, spesielt med tanke på nedrykksstriden. Begge lagene som var involvert serverte festfotball.

Aalesund greide 4-3 og mot Strømsgodset, men det holdt ikke.

Samtidig fant nemlig også Sogndal formtoppen da det gjaldt som mest.

– Utrolig lettet

Vålerenga fikk virkelig kjørt seg på Fosshaugane - med kniven på strupen ga ikke Sogndal seg før de hadde vunnet 5-2 over hovedstadslaget. Med det resultat sikret de kvalikplass, med hårfin margin. Målforskjellen ble det som til slutt avgjorde.

– Det var godt å se målene begynte å renne inn. Jeg er utrolig lettet og nå har vi to gode sjanser til å kunne fortsette å spille i Eliteserien, sier Sogndals Martin Ramsland til Eurosport etter kampen.

mos

Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret to mål for Aalesund, men til ingen nytte.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det var naturlig nok en preget Aafk-trener som møtte pressen etter nedrykket.

– Jeg er utrolig stolt over det guttene leverte utpå her i dag. Det er ikke basert på de tre siste kampene at vi rykker ned, det er de 14 foregående kampene som gjør at vi må ned. Hadde vi klart å vise den tælen og stoltheten vi gjorde i dag også i de kampene, hadde vi aldri rykket ned, sier Fredriksen.

Han fikk også spørsmål om han vurderer å trekke seg.

– Jeg har ikke tenkt å trekke meg, og mener at jeg er rette mann til å føre klubben direkte opp igjen, sier Fredriksen.

aafk

Aalesund-spillerne samlet seg like etter at nedrykket var et faktum.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Møter Ranheim

Underveis i den siste serierunden byttet Aalesund og Sogndal hele tiden på å lede sine kamper med forskjellige sifre, og dermed også på å være under nedrykksstreken. Hele fem ganger underveis i den siste serierunden byttet de plass på tabellen.

Aalesund så lenge ut til å trekke det lengste strået, og var på kvalifiseringsplass da det var spilt 70 minutter søndag. Deretter kom de tre Sogndal-scoringene som sendte AaFK rett ned i 1. divisjon.

Sogndal kapret kvalikplassen med like mange poeng, men litt bedre målforskjell enn Aalesund. Aalesund endte med 32 poeng og 12 minus i målforskjell. Sogndal endte med minus 10 i målforskjell.

Det betyr at Sogndal kan forberede seg på kvalifiseringskamper mot Ranheim.

– Det viktigste er at vi gjorde det selv. Å score fem mål på hjemmebane var bra. Det måtte til, sier en fornøyd Bakke.

Resultatet betyr samtidig at Strømsgodset gikk glipp av bronsemedaljen etter å ha sluppet inn to mål på overtid.

Her kan du lese om alle målene:

Laster innhold, vennligst vent..

Laster innhold, vennligst vent..

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Røiseland sprakk på siste skyting

  Marte Olsbu Røiseland endte til slutt på andreplass på supersprinten på Blinkfestivalen. Røiseland måtte ut på to runder etter siste skyting, mens Karoline Knotten kom unna med én. Dermed hadde Knotten akkurat nok avstand ned til Røiseland og det holdt helt inn til mål og til seier. Ingrid Tandrevold endte på tredjeplass.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Krisen fortsetter for Røa

  Nedturene var mange da Røa tapte 1-0 for Avaldsnes på hjemmebane.Målet ble scoret av tidligere Røa-spiller Elise Thorsnes.

  Avaldsnes pådro seg rødt kort etter drøyt 80 minutter ut i kampen. Selv med en spiller mer i sluttminuttene klarte ikke Røa og score på Avaldsnes og gikk på sitt sjette strake tap.

  OG
  Vålerenga måtte nøye seg med ett poeng (1-1) hjemme mot Kolbotn. Dermed stanset Vålerengas seiersrekke etter fire strake seiere.

  Geir Nordby.
  Foto: Fredrik Hagen
 • Kristoff står over NM og EM

  Karantene i Norge gjør at Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm velger å ikke delta i Sykkel-NM eller EM i august. Det melder TV 2 fredag.

  Syklistene, som er lagkamerater i UAE-Team Emirates, skal kjøre Critérium du Dauphiné fra 12. til 16 august, før det blir ti dagers karantene hjemme i Norge.

  Det medfører at de står over både norgesmesterskapet på Ringerike 23. august og EM i Plouay, Frankrike 26. august.

  Tour de France-starten er satt til 29. august denne sesongen.

  0kP1QH5Nr2s
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal