NRK Meny
Normal

Klorte seg til kvalik i siste minutt

Etter nesten å ha blitt snytt for seier, klarte KBK å klore seg til seier i omtrent siste ballberøring i kampen mot Hønefoss. Kristiansund Ballklubb er videre til kvalifisering om spill i eliteserien.

Snytt for mål

Dommerne kom i fokus da KBK ble snytt for mål. Som bildet tydelig viser, så var ballen innenfor da Tor Erik Torske satte den med hodet.

Foto: Roar Halten / NRK

– Vi gjør en strålende match i dag. Det å se at kula går inn på omtrent siste spark på ballen, det er bare en nydelig og magisk følelse, sa en tydelig stolt trener Christian Michelsen etter kampen.

Glad trener Michelsen

En jublende glad KBK-trener Christian Michelsen og datra Mina etter 1–0 hjemme mot Hønefoss.

Foto: Roar Halten / NRK

Det var ved siste ballberøring at KBK satte 1–0 i den nest siste kampen i de ordinære spillerundene i 1. divisjon. Nå blir det kvalifiseringsspill om eliteserien neste år.

På nittiende spilleminutt var det nok en gang Daouda Bamba som gjorde jobben for KBK da han satte ballen i mål etter corner. Før siste runde er Kristiansund på tredjeplass på tabellen. Etter Sogndal og Brann, som begge er kvalifiserte til spill i eliteserien neste år.

– Det er viktig for oss å få tredjeplassen til slutt, sier kaptein på KBK Espen Næss Lund.

– Sånn at vi får hjemmekamp i første kvalikkampen. Med tre poeng i Strømmen, så sikrer vi det, sier Næss Lund og snakker om den siste ordinære kampen – neste helg borte mot Strømmen.

Snytt for mål

Espen Næss Lund

Kaptein i KBK Espen Næss Lund

Foto: Roar Halten / NRK

Lenge så det ut for at KBK skulle bli frarøvet muligheten for kvalik-spill etter denne kampen.

Hønefoss sin keeper ga retur på skudd fra KBKs Erlend Sivertsen. Tor Erik Torske nikket returen i mål, men det fikk ingen av dommerne med seg.

– Det er sånn som skjer. Det er sikkert vanskelig å få med seg når det skjer så fort, sier en diplomatisk Espen Næss Lund.

– Da er det greit å score på slutten, så det ikke har noe å si allikevel, sier Næss Lund til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..