Hopp til innhold

Poengdeling på Nordmøre stadion - to nyopprykkede lag er fortsatt ubeseiret

Resultatet ble 1-1 da Kristiansund Ballklubb tok imot KFUM Oslo. Etter to kamper er begge eliteseriedebutantene ubeseiret.

Kristiansund-spiller Oskar Sivertsen skårer på straffe under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.

STRAFFEMÅL: Kristiansund-spiller Oskar Sivertsen scoret på straffe da Kristiansund tok imot KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristiansund Ballklubb fikk en pangstart i Eliteserien da de tok med seg tre poeng hjem fra Årasen etter møtet med Lillestrøm i serieåpningen.

Stor stemning

Det gjorde forventingene til KBK-supporterne ekstra høye da hjemmelaget tok imot en annen eliteseriedebutant, KFUM Oslo. De spilte uavgjorte mot HamKam i sin debutkamp på toppnivå.

Supporterne sørget for en elektrisk stemning da de to nyopprykkede lagene kom inn på banen på Nordmøre stadion.

Kristiansund-supportere på tribunen før eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.

Stor stemning blant supportere før eliteseriekampen på Nordmøre Stadion.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dramatisk før pause

I første omgang var det KBK som produserte flest sjanser.

Det ble noen dramatiske minutter like før pause. Først scoret KBKs Oskar Sivertsen på straffe på overtid i det 46. minuttet.

Så kom Håkon Hoseth fra KFUM og utlignet i det 48. minuttet. Det stod 1-1 til pause.

KFUM spiller Håkon Hoseth jubler etter skåring under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.

KFUM-spiller Håkon Hoseth jubler etter scoringen på helt på tampen av første omgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Fornøyd med poengdeling

I andre omgang skapte KFUM mer, men det ble det ingen mål. Dermed ble det poengdeling mellom de to eliteseriedebutantene.

– Jeg fornøyd med mye av det vi gjør på banen. Nå er det to kamper på rad hvor motstanderens keeper er blitt kåra til banens beste. Vi må få kvaliteten litt opp. For motstanderen er litt bedre i alle posisjoner, sier KFUM-trener Johannes Moesgaard.

KBK-trener Amund Skiri var også greit fornøyd med poengdeling. Kristiansund står nå med fire poeng etter to serierunder.

– Vi fortjente ikke mer enn det i dag. Vi må øve og trene og komme oss videre. Så må vi huske på at vi har et ungt lag. Jeg tipper at det her er KBKs yngste startlag i Eliteserien noensinne.

Amund Skiri

– Vi må bare jobbe med å utvikle oss. Når spillerne får smake på nivået nå, så skal de ta neste steg og neste steg, sier Amund Skiri.

Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB

– Får bli som det blir

Kristiansunds målscorer Oskar Sivertsen (20) har brukt de siste ukene til å perfeksjonere straffesparkene sine.

– Jeg føler meg trygg nå. Jeg kan skyte hvor som helst, ikke noe problem, sier angrepsspilleren som var mest fornøyd med første omgang.

Skiri sier dere har et ungt lag, og det er vel kanskje naturlig at det kommer til å svinge litt?

– Vi må jobbe mot at det ikke skal svinge og tenke at vi skal være på topp hele tida. Så får det bli som det blir.

Eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.

Spillerne takker hverandre for kampen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Har troa

KFUM har to poeng etter to serierunder.

Midtbanespiller Robin Rasch (30) har troa på at laget hans vil hevde seg i Eliteserien etter å ha sikret sitt første poeng på bortebane.

– Så vi må bare jobbe hardt hver dag, som alle andre prøver på. Så ser vi om vi kan få tatt flere poeng enn noen av de andre laga og få noen lag bak oss. Det hadde vært fint.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL