NRK Meny
Normal

– Nå er alt klart til Kongen og Dronningen kommer til Aure

AURE (NRK.no): I Aure rigges og øves det tirsdag kveld. Nå er alt klart til Kongen og Dronningen kommer onsdag formiddag klokka 10.00.

Ingunn Golmen

Onsdag morgen kan hun ønske Kongeparet velkommen til Aure. Ordfører Ingunn Golmen sier at arrangementskomiteen har alt under kontroll tirsdag kveld.

Foto: Terje Reite / NRK

Tirsdag ettermiddag er det nesten skyfritt og tett oppunder 20 varmegrader før Kongen og Dronningen kommer. På kaia øver et av blomsterbarna. Ordfører Ingunn Golmen springer litt imellom flere poster. Like ved kirken rigges det scene og telt.

Vi gler oss. Det er like før. Alt er ikke helt på plass. Men vi føler oss sikre på at alt kommer på plass til riktig tid, sier ordfører Ingunn Golmen.

Senere på tirsdag kveld la det seg et tykt tåketeppe i området. Onsdag morgen er imidlertid tåken borte, og alt ligger til rette for en nydelig dag.

Hun går opp bakkene fra kaia og opp til rådhuset. Finpussen med blomsterbarna i småbåthavna har gått svært bra. På rådhuset er det møte mellom arrangementskomiteen, politiet og frivillig vaktmannskap.

Det ligger mye frivillig arbeid bak et sånt besøk. Og flere går også inn i vaktholdet, sier Golmen.

Rigging telt Aure

Alt gjøres klart i Aure. Her rigges telt i området ved kirken.

Foto: Terje Reite / NRK

Ved kirken høres lette kommandorop. De må løfte i fellesskap når reisverket til teltet skal opp. Og ved scenen er et trommesett i ferd med å komme opp. Svart duk teipes fast i sceneriggen.

Dette blir kjempebra. Vi gleder oss skikkelig til dette, sier Arild Raanes som sammen med Ivan Strand, begge fra RA Audio rigger scene og lyd.

Kongebesøk Aure

Her rigges det lyd og scene. Arild Raanes (til høgre) og Ivan Strand gler seg over dette oppdraget.

Foto: Terje Reite / NRK

Og det er ikke rart at dette er stort. For det er svært lenge siden det har vært en Konge og en Dronning i Aure.

Vi kan ikke være helt sikre. Men det vi har klart å lete oss frem til var jo at Harald Hårfagre var her under slaget på Solskjel, et av de store slagene under samlingen av Norge til ett rike. I nyere tid har vi hatt Kronprisen på besøk. Men dette er nok det første offisielle besøket av en Konge og en Dronning på lang, lang tid, sier ordfører Ingunn Golmen til NRK.

Aure kirke

Mye av programmet i Aure kommer til å skje i området ved kirken.

Foto: Terje Reite / NRK

Dette er programmet i Aure:

•10.00: Ankomst Aure havn
•10.05: Hesteskyss til Aure kyrkje
•10.10: Presentasjon av kulturliv og skoler
•10.40: Kulturinnslag. Kongen taler. Møte med næringslivet
•11.20: Kongeparet besøker kyrkja.
•11.25: Signering ved bauta. Avreise

Deretter reiser Kongeparet til Tingvoll og Angvika i Gjemnes. På torsdag er Kongeparet i Halsa og Surnadal.