Klar for å hylle Daniel Berg Hestad i Molde

Det er ikke ofte i norsk fotball at spillere får sin egen testimonialkamp. På lørdag blir Molde-legenden en av de sjeldne.

Daniel Berg Hestad

HYLLES: Med 900 kamper for Molde skal Daniel Berg Hestad hylles av fotballklubben på lørdag. Han avsluttet sin fotballkarrière etter Europaliga-kampen mellom Molde og Sevilla i februar.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Jeg føler meg selvfølgelig beæret og veldig ydmyk. Jeg er bare en vanlig gutt fra Molde, som har gjort det jeg elsker hele livet, sier Daniel Berg Hestad.

Men en vanlig gutt er han ikke for Molde.

Med 900 kamper for fotballklubben skal han bli hyllet med sin egen testimonialkamp, en kamp som arrangeres for en spiller som har betydd mye for en klubb.

– Nå er det nok siste sjanse å se han igjen før han får denne trenermagen midt foran, sånn som vi alle får, sier en lattermild Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Berg Hestads All-Stars

I denne kampen skal Molde FK møte Berg Hestad og en rekke toppspillere han har spilt sammen med, som han selv har valgt ut.

To av de er tidligere Molde-spillere Magne Hoseth og Martin Linnes.

– Om det er noen som fortjener det, så er det han. Han har vært en frontfigur for Molde i 22 år nå, sier Hoseth.

– Jeg ser på det som er ære egentlig. Jeg har lyst å bidra og skape en god kamp og mye underholdning for de som møter opp i morgen, sier Linnes.

Selv har Berg Hestad nå trent med Molde-spillerne for å holde formen før kampen.

– Jeg har trent denne uken her. Det er veldig viktig at jeg ikke blir det svakeste leddet i laget. Det kommer jo mange spillere som er kjent for publikumet her fra før, forteller han.

Føler seg litt brydd

Det er ikke bare fotball som skal sørge for festen. Musikk, mat og legende-fest står på planen. Alt for å gjøre ære på Berg Hestad.

– Føler meg litt brydd av alt. Jeg velger å si at det er litt om meg, men også en dag for hele klubben og alle de som støtter den.