Setter karrierepunktum i sin 900. kamp

Daniel Berg Hestad er en klubblegende i Molde FK. Torsdag spiller han sin siste kamp i karrieren når laget møter spanske Sevilla på Aker Stadion.

Daniel Berg Hestad

Daniel Berg Hestad spiller sin siste kamp i karrieren torsdag. Det blir hans 900 kamp for Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Om det ikke skjer et mirakel i Molde torsdag kveld, blir kampen mot Sevilla Daniel Berg Hestads siste som profesjonell spiller.

Midtbanespilleren har rukket å bli 40 år, og regnes som en klubblegende. Berg Hestads siste kamp blir hans 900 for Molde Fotballklubb. Det er flest i klubbens historie, og det er mange høydepunkter å velge av.

– Det er ikke til å komme bort fra at gullet i 2011 var veldig spesielt og at vi greide det etter å ha vært i nest øverste divisjon noen år i forveien. Det er utrolig mange opplevelser og epoker i livet der følelsene er annerledes. Når du er ung er det et voldsomt gledesregister, når du blir eldre er du mer lettet og glad i ettertid, forteller han til NRK.

Gleder seg til slutten

Ole Gunnar Solskjær og Joona Toivio

TRENER: Ole Gunnar Solskjær sammen med Mattias Moström på onsdagens pressekonferanse før returoppgjøret mot Sevilla.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Når klubbens eldstemann er i ferd med å takke av, har spillere som bare er halvparten så gamle begynt å stå frem på A-laget til MFK. Berg Hestad håper at han har vært et godt forbilde for dem som nå starter sine profesjonelle karrierer.

– Jeg har vært med veldig lenge og håper jeg er en inspirasjon for dem som kommer etter. Det viser at det nytter å gjøre knallhardt arbeid og er du tålmodig kommer resultatene. Det vet jeg alt om. Etter lang tid med sølv ble det gull til slutt, sier han.

Og etter en lang karriere med både oppturer og nedturer, er han ikke redd for det som kommer etter.

– Jeg gleder meg, jeg. Jeg har ventet på denne dagen lenge, og en dag må det ta slutt. Da er det ganske perfekt i morgen, hvis det skjer. For vi går selvfølgelig for 3–0 eller mer, men vi møter et veldig sterkt lag, mener han.

– Unikt

Men selv om det mest sannsynlig ikke blir flere kamper for Molde, begynner Berg Hestad som trener for klubbens andrelag allerede på mandag.

Førstelagets trener, Ole Gunnar Solskjær, har naturligvis også en høy stjerne romsdalsbyen. Han er glad for å få være med på hyllingen av klubblegenden.

– For oss er det et stolt øyeblikk å få hedre Daniel i hans 900 kamp. At han får være med her mot Sevilla i det som sannsynligvis er hans siste kamp, er unikt, sier Solskjær.